Böğürtlen Lekesi Nasıl Çıkar?

Böğürtlen Lekesi Nasıl Çıkar?

Böğürtlen lekesi, çıkarılması en zor ve zahmetli olan lekelerden bir tanesidir. Hemen hemen bütün kadınların korkulu rüyası olan böğürtlen lekesinin de çıkarılması artık çok zor değildir. Evde uygulanacak birkaç püf nokta ile böğürtlen lekesini çıkarmak artık çok daha kolay.

Böğürtlen lekesini kolayca çıkarmak için aşağıdaki püf noktaları dikkatlice uygulayınız

1-)Süt Kullanın

Süt böğürtlen lekesinin kolayca çıkmasını, kumaşa daha fazla işleyerek lekenin kalıcı hal almasını önlemektedir. Böğürtlen lekesi olan bölgeyi fazla böğürtlenden temizledikten sonra hızlıca lekeli bölgeyi süt dolu olan bir kabın içerisine koyunuz ve bir süre bekleyiniz.

Ara sıra lekenin çıktığından emin olmak için eliniz ile kumaşın lekeli bölgesini kontrol ediniz. Gerekli ise elleriniz ile birkaç defa çitileyiniz.

2-)Sıcak Su Kullanın

Sıcak su kullanarak lekenin daha fazla yayılmasını önleyebilirsiniz. Sıcak su bulunan bir kaba lekeli kıyafeti koyunuz ve üzerine çamaşır suyu koyunuz. Bu işlem özellikle açık renkli kıyafetlerde meydana gelen böğürtlen lekelerini gidermek amacıyla kullanılmaktadır.

3-)Ilık Su ve Alkol Kullanın

Bu yöntem özellikle böğürtlen lekesinin oluşumundan bir süre geçtikten sonra kullanılmaktadır. Alkol lekenin kurumasına rağmen kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Tek yapmanız gereken ılık su içerisine birkaç ölçek alkol koymak ve lekeli kıyafeti bu karışım içerisinde en az 15 dakika bekletmektir.

4-)Tuz Kullanın

Bu yöntem ise daha çok böğürtlen suyundan yapılmış meyve sularının dökülmesi durumunda kullanılmaktadır. Leke oluşan bölgeye hızlıca tuz dökünüz. Tuz meyve suyunun fazlasını emer ve kumaşa derinlemesine işlemesini ve etrafa yayılmasını önlemektedir.

Bu aşamadan sonra kıyafetin hızlıca yıkanması gerekmektedir. Çamaşır makinesinde uygun yıkama koşullarına göre kıyafeti bekletme yapmadan yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ