Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?

Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?

Özellikle son zamanlarda boya yapmak daha çok ilgi çekmeye başladı. Ancak boyalar her zaman hayatımızın bir parçası oldu. Bu işin en zor kısmı ise fırçaları, ruloları temizleme kısmı. En önemli nokta zaman. Ne kadar çabuk temizleme işlemine başlarsanız o kadar az uğraşırsınız. Kuruyan boyaları da çıkarmak mümkün olsa da daha çok uğraştıran ve zaman alan işlem.

Fırçaların temizliği ise kullanılan boyanın özelliklerine göre farklılık gösterir. Öncelikle boya alerjik durumlara neden olabileceği için eldiven kullanın. Bunun dışında biraz sıvı bulaşık deterjanı, tiner ve biraz da kağıt havlu ile bu işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

1-)Su Bazlı Boyaların Temizliği

Gerek duvarlarınız için gerek resim yapmak için kullandığınız boya su bazlı bir boya ise kullandığınız fırçalarınızı veya rulolarınızı bu yöntem ile temizleyin. İlk olarak fırçanız ile işiniz bittiği andan bu işleme başlayın. Fırçanızın büyüklüğü ile doğru orantılı bir kabın içine sıcak su koyun. Ardından ise fırçanızın kıllarının zarar görmeyeceği bir şekilde fırçanızı bu kabın içine koyun. 10-15 dakika bu şekilde bekletin. Büyük oranda boya çıkmış olacaktır. Ancak derinlemesine temizlik sağlamak için bu işlemin ardından fırçanızı musluğun altında boyalı su akmayana kadar yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra suyunu akıtabildiğiniz kadar akıtın ve kağıt havlu ile suyunu alın. Tekrar kağıt havlu üzerine koyarak kurutun.

2-)Yağ Bazlı Boyaların Temizliği

Temizlemek istediğiniz fırçalarınız için yeterli büyüklükte bir kap alın. Bu kabın içerisine fırçanızın kıllarının tamamını kapsayacak ölçüde tiner ile doldurun. Ardından fırçanızı elinize alın ve bu kabın içerisinde fırça boyadan arınana kadar boya yapar gibi gezdirin. Bu şekilde boyadan arındırdığınız fırçanızı su ile durulayın. Durulama işlemini de yaptıktan sonra fırçanın üzerine fırçanın büyüklüğüne göre bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve özenle yıkayın. Bu işlem fırçanızın tinerden arınmasını sağlayacak. Eğer fırçanızda tiner kalırsa fırçanız kuruduğu zaman sertleşir ve tekrar kullanmak zorlaşır. Su bazlı boyalar ile kullanılan fırçalar da yapıldığı gibi kağıt havlu ile fazla suyunu alın ve kurumaya bırakın.

3-)KurumuÅŸ Boya TemizliÄŸi

Eğer fırçanızda kuruyan boya su bazlı ise sıcak su ve sirke karışımında fırçanızı bekletin. Yağ bazlı boya ise tiner içinde bekletin. Boya yumuşadıktan sonra yukarıdaki adımları izleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ