Brokoli Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Brokoli Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çok sevilerek tüketilen brokoli satın alırken belirli kıstaslara uygun bir biçimde seçim yapmaya özen gösterilmelidir. Brokoli çok sevilerek tüketilen bir ürün olarak çoğu yerde bulunabilme özelliğine de sahiptir. Pazarlardan, manavlarda ve marketlerden brokoli bulabilir, satın alabilirsiniz. Brokoli en çok salatalarda kullanılan bir yeşillik türüdür. Brokolileri salatalarda kullanabilir ve çok lezzetli bir tat ortaya çıkartabilirsiniz. Brokoli alırken dikkat edeceğiniz püf noktaları ile birlikte alacağınız lezzeti çok daha arttırabilirsiniz.

Brokoli farklı yeşil tonlara sahip olan bir sebze türüdür. Kıvırcık yapısı ile dikkat çeken ürün ufak boyutlarda satılan bir sebze türüdür. Brokoli satın aldıktan sonra uzun süre su içinde bekleterek dikkatli bir biçimde temizlemeniz ve brokoliyi bu şekilde tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Brokoli Satın Alırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

  • Brokoli satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi yeterince olgun bir brokoli seçimi yapmak olmalıdır. Bunun için yeşil renkte seçim yapılmalıdır.
  • Brokoli satın almak için sararmış yaprakları olan bir brokoliden uzak durmak iyi bir seçim olacaktır. Taze brokolinin yaprakları sarı değil yeşil renktedir.
  • Taze brokoli seçimi yaparak salatalardan alacağınız tadı arttırmanız mümkündür.
  • Brokoli seçerken dikkat edilecek diğer nokta kokusu olmalıdır. Brokoli hemen bozulan bir yeşillik türü olduğu için seçim yaparken güzel kokan, taze bir brokoli seçmek sebzenin daha uzun süre kullanılmasına imkan verecektir.
  • Brokoliyi satın aldıktan sonra en fazla 4 gün içinde tüketim yapmak gereklidir. Brokolinin daha uzun süre bekletilmesi bozulmasına neden olacaktır.
  • Brokoli satın alındıktan sonra kuru bir biçimde buzdolabında bekletilmelidir. Islak brokoli birkaç saat içinde çürüyecek ve tüketilemez bir hale gelecektir.
  • Brokoli satın almadan önce yapraklarını iyice kontrol etmeniz önerilmektedir. Yaprakları arasında böcek olan, yaprakları ısırılmış olan brokolileri satın almayı tercih etmeyin.
  • Brokoliyi haşlarken dikkat edeceğiniz nokta ise en fazla 10 dakika haşlama yapmak olmalıdır. Daha fazla haşlamak brokolinin içinde besin değerlerini kaybetmesine yol açacaktır.

Brokoli Kürü Nasıl Hazırlanır?

Brokoli insan sağlığı için çok faydalı olan bir sebze türüdür. Brokoli ile kür hazırlayabilir, günlük olarak düzenli bir biçimde tüketim yapabilirsiniz. Kürü hazırlamak için bir miktar brokoliyi su dolu bir tencerenin içinde kaynatın. Daha sonrasında kaynayan suyu bir kabın içine alın. Sabahları ve akşamları aç karnına bu sudan 1 bardak için. Bu şekilde 3 günde bir ara verecek biçimde 1 ay boyunca kullanım yapılmalıdır. Brokoli suyu hazırlanan gün içinde tüketilmeli, her gün yenisi pişirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ