Brüksel Lahanasının Acısı Nasıl Alınır?

Brüksel Lahanasının Acısı Nasıl Alınır?

Brüksel lahanasının acılığını alabilmek için uygulayacağınız çok fazla yöntem bulunmamaktadır. Bu acılığı ancak brüksel lahanasını bir süre suda bekleterek hafifletebilirsiniz.

Brüksel Lahanasının Acısı Nasıl Alınır?

Brüksel lahanasının acı olmasının bir çok nedeni vardır. Bunun en bilinen nedenleri yetiştiği hava şartları, boyutu ve mevsimi dışında tüketilmesidir. Kış sebzesi olduğundan dolayı, hem tadında aşırı acılık olmayacağı gibi hem de soğuktan dolayı bünyesinde şeker ürettiği için kışın tüketmek daha mantıklı olacaktır.

Belirttiğimiz gibi acı olmasının bir diğer nedeni boyutudur. Yine normal boyutundan daha fazla büyük olan brüksel lahanaları aynı normal lahana gibi göründüğünden, lezzet olarak da hemen hemen aynı tada sahip olmaktadır. Bu acılığı alabilmek için ise pişirmeden evvel soğuk suyun içerisinde bir süre bekletilmesi, tadındaki acılığın azalmasını da büyük oranda etkilemektedir.

Brüksel Lahanası Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Brüksel lahanasını uzun uzun pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Çok fazla pişirilen lahana kolaylıkla dağılacaktır.
  • Biraz önce de bahsettiğimiz gibi, akan su altında yıkamak yerine, soğuk suda bekletmeniz hem lahananın daha iyi bir şekilde temizlenmesini hem de acılığının azalmasını sağlayacaktır.
    Brüsel lahanası da diğer sebzeler gibi çiğ olarak tüketildiğinde daha faydalıdır. Çünkü içerisinde bulunan besin değerlerini hiç kaybetmeden tüketmiş oluyorsunuz. Bunun yanında, brüksel lahanası ne kadar fazla pişirilirse besin değeri de o kadar düşebilmektedir. Bu yüzden brüksel lahanası tüketirken eğer faydalarından yararlanmak istiyorsanız pişirme yöntemine de bilhassa dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki nedir bu pişirme yöntemleri?
  • Soteleyerek pişirmek: Soteleyerek pişirilen brüksel lahanası, içindeki vitamin ve minerallerden herhangi bir kayıp olmadan rahatlıkla tüketilebilmektedir.
  • Buharda pişirmek: Belki de brüksel lahanasından çiğ tüketmişsiniz gibi faydalanabileceğiniz pişirme yöntemidir buhar. Bu yöntem hem sağlıklıdır hem de brüksel lahanasının besin değerlerini kaybetmesini önler. Buharda pişirme işlemi için yapmanız gereken ise, büyük bir tencere içerisine bir miktar su doldurun. Daha sonra brüksel lahanasının çok büyük olmayacak parçalara ayırın ve bir tencere ya da tava içine yerleştirin. Daha sonrasında ise brüksel lahanasının olduğu tencereyi su dolu tencerenin içine koyun ve pişmesine müsade edin. Alttaki ateş yandıkça su buharlaşmaya başlayacak, buharda dışarı çıkamadığından brüksel lahanasının olduğu tencereyi ısıtacaktır.

Brüksel Lahanasının Faydaları Nelerdir?

  1. Kanser gibi tehlikeli olan hastalıkların oluşmasını engellediği araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bunun yanında sağlıklı hücreleri canlandırdığı için, böyle bir hastalık esnasında da brüksel lahanası tüketmek vücudun direncini arttırmak için oldukça faydalı olacaktır.
  2. İçinde yoğun miktarda A, C, E vitamini, potasyum ve kalsiyum bulunmaktadır. Bu yüzden özellikle gelişme çağındaki çocuklar için oldukça faydalı olduğu gibi kemik erimesi hastaları içinde kemikleri güçlendirdiğinden tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
  3. Brüksel lahanası düşük kalorili bir sebzedir. Bundan dolayı diyet içinde oldukça uygun bir sebzedir.
  4. Antioksidan etkisinden dolayı kalp krizi riskini de düşürmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ