Elmalı Kurabiye Neden Yumuşuyor?

Elmalı Kurabiye Neden Yumuşuyor?

Elmalı kurabiyenin neden yumuşadığını anlamak için öncelikle yapılışına gitmek gerekmektedir. Sadece yapılışı da değil, eğer doğru bir şekilde muhafaza edilmezse de yine yumuşamalar meydana gelebilmektedir.

Elmalı Kurabiye Neden Yumuşuyor?

Elmalı kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktalardan kısaca bahsedeceğiz. Aşağıdaki maddeleri uygulayarak sizden kıvamında, lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz!

  1. Hamur işlerinin hepsinde kullanılacak malzemelerinin oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Kurabiyeler için de aynı şey geçerlidir diyebiliriz. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz ürünleri kurabiye yapmadan önce muhakkak çıkarmanız ve oda sıcaklığında bir süre bekletmeniz gerekmektedir.
  2. Hamur hazırlarken malzemeleri birden ekleyip karıştırmak yerine, karıştırarak malzemeleri katmanızı öneririz.
  3. Elmalı kurabiye hazırlarken hamur kısmı oldukça önemlidir. Burada hazırladığınız hamuru tam kıvamındayken şekillendirmeniz gerekmektedir. Ne cıvık olmalı ne de çok sert.
  4. Fırının önceden ısıtılmış olması da kurabiye yapımında oldukça önemli bir detaydır. Fırını ısıtmadan kurabiyeleri koyduğunuz taktirde kurabiyelerinizin orta kısmı tam olarak pişmeyecek, ve orta kısımlar pişinceye dek kenarlar daha pişecek hatta yanabilecektir.
  5. Elektrikli fırın kullanıyorsanız, fırını 170 dereceye ayarladığınız taktirde 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde kurabiyeleriniz pişmiş olacaktır.

Elmalı Kurabiye Nasıl Saklanır?

Kurabiyelerin yumuşamasının bir sebebi de yukarıda belirttiğimiz gibi doğru bir şekilde muhafaza edilmemesidir. Kurabiyelerinizi muhafaza ederken her zaman hava almadığına emin olmanız gerekmektedir. Bir de plastik kaplarda da mümkün olduğunca muhafaza etmemeye çalışmalısınız. Cam kaplar veya teneke kutular kurabiyeleri saklamak için kullanılabilecek en uygun malzemelerden biridir. Hem bayatlamasını engelleyecektir hem de yumuşamasını. Plastik kaplar içerisinde saklanan kurabiyelerin ise daha çabuk yumuşadığı gözlemlenmiştir.

Bayatlamaya Başlayan Kurabiyeler Nasıl Değerlendirilir?

Bayatlamaya başlayan kurabiyelerinizi atmaya kıyamıyorsanız daha fazla bayatlamadan değerlendirebilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz. Kurabiyelerinizi değerlendirebileceğiniz ise, sizinde yaratıcılığınıza bağlı olarak birçok alternatif bulunmaktadır. Biz size kolaylık olması için iki yöntemden bahsedeceğiz.

1-)Küçük Tatlı Topları

Küçük tatlı toplarını istediğiniz kıvamda olmamış kurabiye ya da artık kekleriniz için de uygulayabilirsiniz. Oldukça pratik olan bu yöntemde öncelikle kurabiyelerinizi ufalamanız gerekmektedir. Daha sonrasında içerisine hazırladığınız bir miktar süt ve çikolata sosu ile karıştırıp iyice harmanlandığından emin olduktan sonra, eliniz ile top şeklini vererek büyük bir tabak ya da bor cam içerisine yerleştirmelisiniz. Bütün topları yerleştirdikten sonra üzerine süs olarak hindistan cevizi dökebilir ve bu şekilde bir süre buzdolabında soğumasını beklemelisiniz. Daha sonrasında ise servise hazır hale gelecektir.

2-)Pasta

Pasta da, kurabiyelerinizi değerlendirebileceğiniz alternatiflerden biridir. Aklınıza yaş pasta gelmesin, bu pasta biraz daha farklı bir nevi mozaik pasta gibi bir görüntüye sahip olacaktır. Burada ise hem bayatlamaya başlamış kurabiyelerinizi hem de bir miktar bisküvi kullanmanız gerekmektedir. Bu iki malzemeyi de ufaladıktan sonra, en alta ince pasta keki koymalı ve süt ile ıslatmalısınız. Üzerine kurabiye ve bisküvi parçalarını yayıp, onların üstüne ise çikolata sosu dökmelisiniz. Bu işlemi kat kat devam ettirdikten sonra en üste puding dökerek lezzetli yeni bir tatlı elde edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ