Bulaşık Makinesi Karbonatla Nasıl Temizlenir?

Bulaşık Makinesi Karbonatla Nasıl Temizlenir?

Karbonat, kimyasal temizleyicilere nazaran doğal bir temizleyicidir ve özellikle beyaz eşyalar ya da mutfak araçları karbonat kullanılarak kolaylıkla temizlenebilmektedir. Karbonat temizleyici özelliğinin yanında aynı zamanda parlatıcı özelliği de bulunan bir üründür.

Bulaşık Makinesi Karbonatla Nasıl Temizlenir?

  • Karbonat kullanılması oldukça kolay bir üründür. Tek yapmanız gereken temizleyeceğiniz alanın büyüklüğüne göre bir kap içerisine ılık bir su hazırlayın ve içine 2 yemek kaşığı kadar karbonat koyup karıştırın. Daha sonrasında ise temiz bir bezi bu karışımda ıslatarak bulaşık makinenizi rahatlıkla silebilirsiniz. Bez ile silmekte zorluk çektiğiniz bölgeleri ise eğer varsa sprey şişesi kullanarak da silebilirsiniz.
  • Karbonat kullanarak uygulayabileceğiniz bir diğer temizleme yöntemi ise bu bahsetmiş olduğumuz karışımın içine limon tuzu katıp eritmektir. Eğer makinenizde aşırı kireçlenme ya da kısmen paslanma gibi belirtiler görüyorsanız, bu karışımın içine limon tuzu koyduğunuzda kireçlenmeyi temizleyebilmektedir.
  • Bulaşık makinesi, kaşık, bardak gibi direkt olarak kullandığımız eşyaların yıkandığı bir makine olunca, temizliğine de bilhassa özen göstermek gerekmektedir. Şöyle ki, kimyasal ile temizlenen makineler bu kimyasaldan arındırılmadığında makineye de zamanla zarar verebilir aynı şekilde biz bile bundan etkilenebiliriz. Bu yüzden bu tarz mutfak araç ve gereçlerin temizlikleri mümkün olduğunca doğal bir şekilde sağlanmalıdır.

Karbonatın Kullanım Alanları Nelerdir?

Karbonat zararsız bir ürün olmasından dolayı hemen hemen her yerde her alanda rahatlıkla kullanılabilir. Bu alanlardan kısaca bahsetmemiz gerekirse;

  • Bahsetmiş olduğumuz gibi mutfakta kullanabilirsiniz.
  • Banyo ve tuvaletler için kullanabilirsiniz.
  • Beyaz eşyalar üzerinde kullanabilirsiniz.
  • Lekeli koltuklarda kullanabilirsiniz.
  • Ayakkabılarda kullanabilirsiniz.
  • Perdelerde kullanabilirsiniz.
  • Kıyafetlerde kullanabilirsiniz.

Yani yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, karbonatın yemeklerde bile kullanılabildiğini düşünürsek, ev içinde kullandığımız neredeyse her şeyin temizliğinde karbonatı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Karbonat Alerji Yapar mı?

Karbonatın kokusu yoktur. Koku olmadığı için psikolojik olarak sizi herhangi bir şekilde rahatsız etmez. Su ile karıştırıp kullandığınız için de herhangi bir şekilde toz kalkmaz ya da havaya karışmaz.

Karbonat için %100 alerjik reaksiyonlara sebep olmaz diyemeyiz. Hassas ya da çok alerjik bir bünyeye sahipseniz her temizleyici üründe yapmanız gerektiği gibi, karbonat kullanırken de eldiven takabilirsiniz. Böylece cildiniz değmediği için herhangi bir kaşıntı, kabarma ya da şişmeye de sebep olmayacaktır. Bunun dışında ise karbonat ile alakalı olarak herhangi bir rahatsızlığa sebep olabilecek bir etki bulunmamıştır.

NOT: Karbonat ile su karışımında sprey şişesi kullanmak temizlenmesi zor olan yerlerin temizlenmesi konusunda oldukça kolaylık sağlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ