Hurma Lekesi Nasıl Çıkar?

Hurma Lekesi Nasıl Çıkar?

Hurma, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bir meyvedir. Palmiye aile grubuna ait olan dekoratif bir ağaç türüdür. Bu palmiye ağacının meyvelerine hurma denir. Hurma sadece vitamin ve mineral açısından değil aynı zamanda protein açısından da zengin bir meyvedir.

Bu nedenle meyveler arasında en tok tutan meyve olarak yer alır. Hacmi oldukça küçük olsa da faydaları çok fazladır. Hurma ağacı olarak da bilinen palmiye türü tropik ağaçlardandır. Bu nedenle sıcak ortamlarda yetişirler. Ilıman ve çöl iklimine uygun yapısı sayesinde suya çok fazla ihtiyaç duymaz. Katı formda bir yapıya sahip olmasına karşın zaman zaman farklı nedenlerden dolayı lekelenmelere neden olabilir. Hurma lekesi zorlu sayılabilecek lekelerden biridir.

Bu nedenle her yöntem için en önemli nokta hızlı müdahale etmektir. Hurma lekesi kuruduktan sonra zorlu lekeler arasına girer. Ancak leke tazeyken birkaç yöntem ile rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bunun için amonyaklı su, sodyum perboratlı su, çamaşır suyu, oksijenli su ve saf sabun gerekir.

Hurma Lekesi Nasıl Geçer?

1-)Amonyaklı ve Sodyum Perboratlı Su

Hurma lekesini çıkarmak için bu yöntemi kullanacaksanız öncelikle lekeli bölgeyi amonyaklı su ile ıslatın. Bu ıslatma işleminin ardından lekeli bölgeyi sodyum perboratlı su kullanarak yıkayın. Amonyak ve sodyum perborat etkili maddeler olduğu için hurma lekesini çıkarmak için oldukça iyi sonuçlar verecektir.

2-)Oksijenli Su ya da Çamaşır Suyu

Oksijenli su leke çıkarma konusunda oldukça etkili bir maddedir. Ancak çamaşır suyu belli kimyasallar içerdiği için kimi insan için daha etkili olduğu düşünülür. Ancak hurma lekesi çıkarmak için oksijenli su ya da çamaşır suyu kullanmanız arasında fark yoktur.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle lekeli bölgeyi kaynar su ile yıkayın. Ardından çamaşır suyu ya da oksijenli su kullanarak bir karışım hazırlayın. Bu karışıma bolca su ve bir miktarda oksijenli su ya da çamaşır suyu ekleyin. Karışımı hazırladıktan sonra lekeli bölgeyi hazırladığınız karışım ile tekrar yıkayın.

3-)Saf Sabun

Saf sabun olarak bilinen beyaz sabun hurma lekesi çıkarmak için uygun bir malzemedir. Bunun için sıcak bir su hazırlayın ve saf sabun ile suyu iyice köpürtün. Daha sonra lekeli bölgeyi bu suyun içinde yıkayın. Lekenin kuruluğuna bağlı olarak çıkma süresi uzayabilir. Bu durumda bir gece lekeli bölgeyi bu suyun içinde bekletin.

NOT: Bu ürünleri kullanırken uygulama yapacağınız zemin üzerinde deneme yaparak lekeli bölgeye zarar verip vermeyeceğini kontrol edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ