Büyük Abdest Sonrası Sol Tarafta Ağrı

Büyük Abdest Sonrası Sol Tarafta Ağrı

Dışkılamanın ardından karnın sol veya sağ tarafında ağrı sorunu baş gösterebilir. Karnın sağ veya sol bölgesinde bulunan organlarda oluşabilecek sorunlar, karında ağrı sorununa yol açabilir.

Büyük Abdestten Sonra Sol Tarafta Ağrı Nedenleri Nelerdir?

İrritabl Bağırsak Sendromu

Karın ağrısı, hazımsızlık, karında şişlik ve rahatsızlık hissi, ishal, kabızlık gibi belirtilerle kendini gösteren bağırsak rahatsızlıkları grubu; irritabl bağırsak sendromu olarak ifade edilir. IBS(irritabl bağırsak sendromu) rahatsızlığının en bariz belirtilerinden biri; karnın sol tarafında hissedilen ağrılardır. Psikolojik etkenler(aşırı stres, endişe vs), kullanılan ilaçlar ve tüketilen bazı yiyecekler rahatsızlığı tetikleyici unsurlardandır. Büyük abdest sonrası sol tarafta ağrı şikayetinin nedenlerinden biri; irritabl bağırsak sendromu rahatsızlığı olabilir.

Kalın Bağırsak Polipleri

İnce bağırsak, kalın bağırsak ve mide organlarında iç kısma doğru büyüyen yapılar-kitleler; polip olarak bilinmektedir. Bunlara kalın bağırsak bölgesinde de rastlanabilmektedir. Kalın bağırsak polipleri genelde iyi huylu olsa da, zaman içerisinde kansere dönüşebilmektedir. Bu yüzden kalın bağırsak poliplerini tetikleyici etkenlerden olabildiğinde uzak durulmalıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme programlarının takibi, aşırı stres ve endişeden uzak durmak; kalın bağırsak sağlığı açısından önem taşımaktadır.

Yukarıda bahsedilen etkenlerin dışında, karnın sol tarafındaki ağrı; kalın bağırsak iltihabı, yumurtalık rahatsızlıkları veya pankreastan kaynaklı olabilir. Genellikle kalın bağırsak rahatsızlıklarından kaynaklanmaktadır. Dengesiz ve sağlıksız öğünlerin takibi, kalın bağırsak poliplerine yol açtığından dikkatli olunmalıdır. Polipler zaman içerisinde kansere dönüşerek, ciddi sorun teşkil edebilir. Bu sebepten büyük abdest sonrası ağrı kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

Dışkılamanın ardından hissedilen ağrı ile birlikte;

  • dışkıda kan
  • şiddetli ve tekrar eden ağrı
  • ağrıyla birlikte nefes alamam ve baygınlık hissi

gibi sorunlar söz konusuysa, ağrı ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğinden derhal uzman hekime gidilmesi tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ