Buzdolabında 1 mi Soğuk 5 mi?

Buzdolabında 1 mi Soğuk 5 mi?

Buzdolaplarında 1’den 5 e kadar derece ya da güç ayarları bulunmaktadır. Bu ayarlara göre 5 en soğuk olabiliyorken, en sıcak anlamına da gelebilmektedir.

Buzdolabında 1 Mi Soğuk 5 Mi?

Buzdolabında dereceler bulunur. Bu dereceler genel olarak 1 ile 5 arasındadır. Bazı son teknoloji buzdolaplarında ise bu karışıklığa mahal vermemek için derecelerin yanında soğuk ya da sıcak logoları bulunmaktadır. Buzdolabınızda böyle bir logo yok ise 5 i en soğuk olarak görebilirsiniz. Yani ısı derecesi 5’ten 1’e kadar çoğalar gitmektedir ve 1 en sıcak derecedir.

Bazı buzdolaplarında derecenin yanı sıra güç düğmeleri de bulunmaktadır. Bu güç düğmelerinin de yine 1 ile 5 arasında olması çoğu zaman kafaları karıştırır. Burada ise 1 i en soğuk olarak düşünebilirsiniz. Yine aynı mantık ile eğer buzdolabınızın derecesi farklıysa, yani 1 – 5 ten ziyade -20 gibi bir rakam olarak gözüküyorsa, yine burada bu derecenin en soğuk olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bu tür buzdolaplarında genel kullanımda -18 kullanılmaktadır.

Buzdolabının Termostat Ayarının Değişmesi

Termostat, buzdolaplarının yaz ve kış mevsimlerinde dış sıcaklığın değişmesi sonucu meydana gelebilecek durumlar için buzdolabını sabit bir soğuklukta tutmaya yaramaktadır.

Buzdolaplarında bir çok nedenden dolayı derece yani termostat bozulabilir. Eğer çok dolu bir buzdolabı kullanıyorsanız, bu ayarının bozulduğunu erken bir sürede fark etmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde dolabınızdaki yiyecekler için sorun teşkil etmeye başlayacaktır.

Böyle bir durum ile karşılaştığınızda, örneğin sürekli -14 derecede çalışan bir buzdolabınız var ve termostat son zamanlarda -6’yı gösteriyorsa, burada bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz. Öncelikle her zaman buzdolabınızı kapattığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise buzdolabınızın termostat ayarını manuel olarak eski ayarına getirin. Son zamanlarda çıkan buzdolaplarının çoğunda, üstünde derece göstergesi ve derecenin ayarlanabilmesi için bu ekranın yanında küçük düğmeler bulunmaktadır. Sizin buzdolabınızda da varsa + ve – logolarından yardım alarak buzdolabınızı eski ayarına getirebilirsiniz.

Buzdolaplarında termostat arızası çok sık elektrik kesintisi sonucunda da meydana gelebilmektedir. Bunun yanında, fan motoru ya da kompresörün bozulması sonucunda da termostat arızası meydana gelebilmektedir.

Buzdolabının Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz eşyalar 3 – 5 yılda bir yenilenen eşyalardan değildir. Uzun vadede kullanıldıkları için ömrünü daha da uzun tutmak için, mümkün olduğunca bakımlarının iyi yapılması gerekir. Bu bakımlardan kısaca bahsetmemiz gerekirse;

  • Buzdolabınızın arkasında meydana gelen tozlanmayı, her genel temizlik yaptığınızda temizlemelisiniz.
  • Buzdolabınızda buzlanma meydana geliyorsa, çok fazla biriktirmeden temizlemeli ve buzdolabınızın kapağını kapattığınızdan emin olmanız gerekmektedir.
  • Buzdolabınızda yiyecekler saklandığı için mümkün olduğunca temizliğini doğal temizleyiciler ile yapmalısınız. Bu konuda beyaz sirke oldukça kullanışlı bir üründür. Böylece herhangi bir şekilde dış tarafında yıpranmayı da engellemiş olursunuz.
  • Arızalandığında kendiniz müdahale etmek yerine her zaman bir buzdolabı tamircisi çağırmalısınız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ