Cam Tepsi Nasıl Temizlenir?

Cam Tepsi Nasıl Temizlenir?

Tepsiler küçük eşyaları bir seferde taşımak adına oldukça kullanışlı eşyalardan biridir. Bu nedenle de günlük hayatlarda gerek evlerde gerek ofislerde birçok alanda kullanım olanağı sağlar. Ancak kullanıldığı yere göre çeşitli lekelenmelere maruz kalırlar. Özellikle de cam tepsiler bu tarz lekelenmeleri daha çok gösterir.

Özel davetlerde ya da günlük hayatlarda kullanılan cam tepsiler şıklığın ve zarafetin bir göstergesi olmasının yanı sıra lekeleri belli etme özelliği olduğu için de sık temizlenmesi gereken eşyalardan biri olarak yer alır. Ancak kolaylıkla uygulanabilecek birkaç yöntem ile cam tepsileri temizlemek mümkündür. Bunun için ise cam temizleme spreyi, gazete kağıdı, sirke, sünger ve mikrofiber bez gerekmektedir.

1-)Cam Temizleme Spreyi

Cam temizleme spreyi ile cam tepsi temizlemek oldukça pratik bir yöntemdir. Pratik olmasının yanında uygulaması da çok kolay yöntemlerden biridir. Bunun için öncelikle cam tepsiyi çizmeyecek yumuşak ve temiz bir bez ile tepsiyi silin. Burada mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Ancak kullandığınız bezin kuru olmasına dikkat edin.

Daha sonra cam tepsinin üzerine cam temizleme spreyi sıkın. Ardından cam silme bezi ya da temiz bir mikrofiber bez ile cam tepsiyi yuvarlak hareketler ile silin. Bu noktada da kullandığınız bezin kuru olmasına özen gösterin.

2-)Gazete Kağıdı

Gazete kağıdı ile cam tepsi temizliği yapmak oldukça kolay ve etkili bir yöntemdir. Bunun için öncelikle ıslak ve yumuşak bir bez ile cam tepsinizi silin. Daha sonra da gazete kağıtlarını buruşturarak tepsinin üzeri kurumadan gazete kağıtları ile silin. Bu sayede cam tepsileriniz hem temizlenecek hem de parlamış olacaktır.

3-)Sirke

Sirke ile cam tepsi temizliği yapmak da etkili yöntemlerden birisidir. Bunun için sirke ve sudan oluşan bir karışım hazırlayın. Bu karışımın oranı en fazla 1’e 1 olmalıdır. Beyaz sirke kullanmak daha iyi sonuçlar verebilir. Sirke kokusundan rahatsız olanlar için ise elma sirkesi daha doğru bir tercih olacaktır. Bu karışımı hazırladıktan sonra mikrofiber bir bez ya da yumuşak bir süngeri bu karışıma batırın. Bu bez ya da sünger ile cam tepsiyi silin. Ardından da kuru ve yumuşak bir bez ile iyice kurulayın. İyi kurulanmaması durumunda tepsi üzerinde lekeler kalır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ