Halıdan Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Meyve suları içermiş oldukları zengin vitaminlerden dolayı gün içerisinde sık sık tükettiğimiz bir içecek grubudur. Ancak bu içeceklerin herhangi bir kaza sonucunda halıya dökülmesi pek hoş bir durum değildir. Halıda meydana gelen meyve suyu lekelerinin çıkarılması hem zaman alıcı hem de zor bir durumdur. Halıda meydana gelen meyve suyu lekelerinin çıkarılması için bazı püf noktalar uygulamak gerekir. İşte halıdan meyve suyu lekelerinin pratik bir şekilde çıkarılması için uygulanabilecek püf noktalar;

1-)Fazla Meyve Suyunu Alın

Dökülen meyve suyuna hızlı bir şekilde müdahale etmek lekenin daha fazla yayılmasını önlemek ve lekenin kalıcı bir hal almasını önlemek için önemli bir adımdır. İlk yapılması gereken halının dökülen meyve suyunun tamamını çekmesini önlemek için kağıt havlu ya da normal bir havlu ile meyve suyu dökülen kısma tampon yapılmalıdır. Bu tampon dökülen meyve suyu miktarına göre birkaç defa değiştirilebilir. Bu sayede bütün fazla miktardaki meyve suyu alınmış olur.

2-)Leke Çıkarıcı Uygulayın

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken hususlarda bir tanesi halınızın türüdür. Kullanacağınız leke çıkarıcı halıdaki lekeyi çıkarmak yerine daha da yayılmasına sebep olabilir. Bu nedenle özellikle yünlü ve ipek halılarda kendiniz uygulama yapmak yerine profesyonel bir yardım alınız.

Leke çıkarıcı kimyasalı az bir miktarda uygulayınız ve yumuşak pamuklu bezler ile siliniz. Silme işlemini yaparken kesinlikle dairesel hareketler uygulamayın. Bu işlem lekenin halının daha derinlerine geçmesine sebep olabilir.

Leke çıkarıcıyı uyguladıktan sonra az miktarda ılık su ile lekeli kısmı silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Halıdaki lekeyi çıkarırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise sıcak su uygulamasıdır. Halınızdaki lekeyi çıkarmak için kesinlikle sıcak su uygulamayın. Halınızın türü ne olursa olsun sıcak su lekenin kalıcı bir hal almasına sebep olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ