Çamaşırlar Kuruduktan Sonra Kokuyor

Çamaşırlar Kuruduktan Sonra Kokuyor

Çamaşırların kuruduktan sonra kokması aslında birçok nedene bağlı olabilmektedir. Makine, kurutma yöntemi, kumaş gibi bir çok nedenden dolayı yeni yıkanmış çamaşırlarınızda koku meydana gelebilir. Burada öncelikle çamaşırlarınızı her seferinde iyi bir şekilde gözlemlemeniz, daha sonrasında ise meydana gelme sıklığına göre çözüm üretmek gerekmektedir.

Çamaşırlar Kuruduktan Sonra Kokuyor

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çamaşırlar birçok nedenden dolayı kokabilmektedir. Öncelikle kokma nedenlerinden, daha sonra ise çözümünden sizlere kısaca bahsedelim.

Çamaşırların Kokmasının Nedenleri Nelerdir?

1-)Çamaşırların Ev İçerisinde Kurutulması

Çamaşırların evde kurutulması, kokmasının en büyük nedenlerinden biridir. Yıkanmış çamaşırları kurutacağınız zaman her zaman açık hava tercih etmenizi öneririz. Eğer öyle bir şansınız yok ise en havadar odayı ya da havalandırabileceğiniz bir oda içerisinde çamaşırlarınızı kurutmalısınız. Evin içinde özellikle pencereler kapalıyken hava silkülasyonu meydana gelmediği için, çamaşırlar da evin içerisindeki hava ile kuruyor. Her ne kadar siz fark etmesiniz de evinizin içinde sürekli dolaşan sabit bir koku vardır. Bu da çamaşırların kokusu ile bir araya geldiğinde çamaşırlarınızın kokmasına sebep olabilmektedir.

Çamaşırların ev içinde kurutulması insan sağlığı içinde zararlıdır. İçerideki havayı nemlendirdiği için burun tıkanmalarına, özellikle astım hastaları ya da nefes darlığı yaşayan hastaların hastalıkların ilerlemesinde büyük rol oynamaktadır.

2-)Çamaşır Makinesinin Eski Olması

Çok sık rastalanan bir sebep olarak göremesek de çok eski ya da yıkama konusunda arızalı olan makinelerden dolayı da yine kokular meydana gelebilmektedir. Eğer koku oluşumunun sebebinin makineden kaynaklandığını düşünüyorsanız, yeni bir makine almanızı veya ne gibi bir sorun olduğunu tespit etmeniz açısından yetkili servisinizi çağırmanızı öneririz.

3-)Çamaşırların Yapısından Dolayı

Bazı çamaşırlar kumaşından, kumaş boyasından dolayı koku meydana getirebilmektedir. Bu tarz kumaşlar ile yıkanan çamaşırlarda da bu kokular meydana gelebilir. Öncelikle eğer bu tarz çamaşırlarınız varsa öncelikle tespit etmeli ve mümkün olduğunca ayrı bir şekilde yıkamanızı öneririz.

4-)Yüksek Isı

Bazı çamaşırların yapısı yüksek ısıda yıkanmaya müsait olmayabilir. Özellikle lastikli olan çamaşırlarda, çok sık yüksek ısı ile yıkanması lastiklerin deformasyona uğramasına ve koku oluşumuna sebep olabilmektedir. Yine bu tarz çamaşırları da tespit ettikten sonra mümkün olduğunca ayrı bir şekilde ve düşük ısıda yıkamanızı öneririz.

Çamaşırlarınızı kuruturken;
Çamaşırlarınızı her zaman açık havada ya da havadar bir odada kurutmaya özen göstermelisiniz. Eğer yumuşatıcı kullanmıyorsanız ve çok sık çamaşırlarınızın kokması gibi bir problem ile karşılaşıyorsanız, çamaşırlarınızın daha güzel kokması için yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Çamaşırlarınızı her zaman asarak ve mümkünse güneş altında doğal bir şekilde kurutmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ