Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Ceviz lekesi özellikle taze yeşil cevizin ağaçtan toplanması esnasında ve toplanan taze cevizin yeşil kabuğunun ayrılması esnasında sıkça meydana gelmektedir. Ceviz lekesi özellikle bu aşamalarda ellerde leke oluşumuna sebep olmaktadır.

Ceviz lekesi ellerde kına görünümünde bir görüntüye sebep olmaktadır. Bu lekenin çıkarılması zahmetli ve zaman alıcıdır. Peki ceviz lekesi elden nasıl çıkar ? Ceviz lekesinin elden çıkarılması için uygulanacak püf noktalar;

1-)Sirke Kullanın

Ellerinizde oluşan ceviz lekelerinin çıkarılması için erken davranmak önemlidir. Oluşan ceviz lekelerini zamana bağlı olarak çıkarmak daha da zorlaşmaktadır.

Ceviz lekelerini ellerden çıkarmak için kullanılan en sık yöntem sirkeli sudur. Derin bir kap içerisine ılık su koyun ve bu su içerisine elinizde oluşan ceviz lekesine bağlı olarak sirke koyunuz. Sirkeli su içerisinde ellerinizi en az 5 dakika bekletiniz. Bu süre sonunda ellerinizi sirkeli sudan çıkartınız ve ellerinizi pamuk yardımıyla siliniz. Bu işlemi birkaç sefer tekrarlayınız.

2-)Kil ve Çamur Kullanın

Ellerde oluşan ceviz lekelerinin çıkarılmasında kullanılacak bir diğer yöntem ise kil ve çamur ile ellerin ovulmasıdır. Bu işlem genellikle su ve sirkenin bulunmadığı durumlarda gerçekleştirilmektedir.

Kil ve çamur ile ellerin güzel bir şekilde ovulması ile kolayca ellerden ceviz lekesi çıkmaktadır. Kilin bulunmadığı durumlarda eller toprak ile de ovularak da ceviz lekesinden kurtulabilir.

3-)Tuz İle Ovmak

Ceviz lekesinin oluşumu genellikle cevizlerin toplanması esnasında cevizleri toplayan işçilerin ellerinde oluşmaktadır. İşçilerin en sık kullandığı yöntemlerden bir diğeri de ellerin tuz ile ovulması ve sonrasında sirkeli su ile yıkanmasıdır.

NOT: Ellerde ceviz lekesinin oluşmaması için yapılaması gereken en önemli önlem cevizlerin toplanılmasında eldiven takılmasıdır. Bu sayede kişinin ceviz lekeleriyle uğraşmasına gerek kalmaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ