Lapa Pilav Nasıl Kurtarılır?

Lapa Pilav Nasıl Kurtarılır?

Buram buram tereyağ kokan, nefis lezzetli tane tane pilav yapmak çoğu kişi tarafından bir sanat olarak görülmektedir. Herkes pilav yapabilir ancak herkes tane tane pilav yapamaz.

Güzel bir pilavın sırrı bazen el yeteneği bazen ise kullanılan malzemenin kalitesinde yer almaktadır. Çoğu zaman ev hanımlarından her şeyi doğru ve ölçüsüyle kullandım ama pilav bir türlü tane tane olmadı lafını duyarız. Aksine lapa olan pilavların uygulanacak birkaç yöntem ile kurtarılması mümkündür. Peki lapa pilav nasıl kurtarılır? İşte aşağıda anlatılan püf noktalar ile lapa pilav sözü artık tamamen tarih olacak.

1-)Tamamen Suyunu Çekmeden Ocaktan Alın

Pilavınızın lapa olacağını anlamaya başladığınız anda yapmanız gereken en önemli adım ocağın altını kapamak ve tencereyi ocaktan almaktır. Bu aşamada tahta bir kaşık yardımıyla pirinçleri hırpalamadan havalandırmaya çalışınız.

Bu yöntem ile fazla suyun daha hızlı bir şekilde buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede pirinçler aşırı pişip hamur olmadan kurtarılmış olabilir.

2-)Sütlaç ya da Yayla Çorbası Yapın

Lapa olan pilavın çöpe atılması artık tarih oldu. Yapacağınız birkaç kurtarma operasyonu ile lapa pilavınızı güzelce kullanabilirsiniz.

Yayla çorbası içerisinde fazla pişmiş pirinçleri kullanarak nefis bir çorba yapabilirsiniz ya da pirincin içerisine biraz daha yağ koyarak bu pirinçleri sütlaç yapımında kullanabilirsiniz.

Bu sayede lapa pilava üzülmek yerine nefis bir çorba ve tatlıya sahip olmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

3-)Pilavı Ölçülü Yapın

Pilavın lapa olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi kullanılan suyun fazla olmasıdır. Bu sebeple konulan suyun pirinç ile orantılı olması gerekmektedir. Ölçülü pirinç ve su ile pilav yapılması tane tane olan pilavın püf noktasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ