Çeyrek Altın ile Yarım Altın Arasındaki Fark Nasıl Anlaşılır?

Çeyrek Altın ile Yarım Altın Arasındaki Fark Nasıl Anlaşılır?

Çeyrek altın mı yoksa yarım altın mı sorusu hep merak edilen bir konudu. Çok arada bırakıyor değil mi? Yardımcı olmak için aradaki farkları yazdık, yazımızı okuyabilirsiniz

Çeyrek Altın İle Yarım Altın Arasındaki Fark Nasıl Anlaşılır?

Çeyrek altın ile yarım altın arasında farklar vardır fakat altın ile haşır neşir olmayan kimseler için anlaşılması biraz daha güçtür. Öncelikle iki ayrıntıya dikkat etmek gerekmektedir; altının ağırlığı ve büyüklüğü. Eğer elinizde bir tartı var ise buradan kolaylıkla altının ağırlığını elde edebilirsiniz. Ya da elinizin altında çeyrek altın var ise yine ağırlığını karşılaştırarak da öğrenebilirsiniz.

Altın eğer bir takı ise inceliğine bakmalısınız. Eğer ince bir takı ise çeyrek, hatta gram altın dahi olabilmektedir. Çünkü yarım altınlar daha ağırdır ve hissedilir. Kuyumcuda satılan gram, çeyrek ve yarım altınlar gibiyse büyüklükten anlayabilmeniz de oldukça kolay olacaktır. Gram altın ince ve bir nevi telefonlara taktığımız hafıza kartını andırır, çeyrek yuvarlaktır fakat incedir, yarım altın ise daha büyüktür ve incedir fakat gram ya da çeyrek altından çok az daha kalındır.

Bu şekilde ayırt edebilmek zorlayıcı olsa da, söylediğimiz gibi altın ile fazla alakalı olan kişiler ilk görüşte kolaylıkla ayırt edebilir fakat altın hakkında tam bilgiye sahip değilseniz, en doğru sonucu kuyumcuya giderek öğrenebilirsiniz.

Altın Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Fazla miktarda altına sahipseniz eğer evinizde değil bankada muhafaza etmeniz her zaman daha doğru olacaktır. Böylece riskli herhangi bir durumla da karşılaşmamış olursunuz. Altınlarınızı muhafaza ederken diğer takılarınız ile bir arada tutmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle gümüş ile altının yan yana gelmesi altının değerini düşürebildiğinden, altınlarınızı her zaman ayrı bir yerde ve kutu içinde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Altınlarınızı muhafaza ederken aynı zamanda baķımını da ihmal etmemenizi öneririz. Böylece her zaman canlı ve yeni bir görüntüde kalmasını sağlamış olursunuz.

Altın Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Altınlara bakım yapmak derken, lekelenmesini ve matlaşmasını önleyecek bakımlardan bahsetmek istiyoruz. Öncelikle altınların lekelenmesini engellemek için her zaman belirli aralıklar ile silinmesi gerektiğini hatırlatalım. Bu silme işleminde kullanacağınız malzeme de oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü kimyasal ile altın silerseniz bu aşınmaya sebep olabilmektedir. Bunun yerine her zaman doğal temizleyiciler tercih etmelisiniz. Bu temizleyicilerin başında doğal sabun, karbonat ve sirke gelmektedir. Ayrıca sirke doğal bir parlatıcıdır.

Altınlarınızın bakımında sirke kullanmanız, matlaşma gibi durumlardan da kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ