Islatılmış Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Islatılmış Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Kuru fasulye kolay pişmesi için her zaman önceden ıslatılmalı ve bu şekilde pişirilmelidir. Böylece pişme süresi neredeyse yarıya inmiş ve siz de uzun süre pişirme ile vakit kaybetmemiş olursunuz. Kuru fasulyenin hızlı bir şekilde pişmesini sağlayan diğer bir yöntem ise düdüklü tenceredir. Peki düdüklü tencerede kuru fasulye kaç dakikada pişer? Sizin için kuru fasulyenin pişirilme süresini püf noktaları ile anlattık. Yazımızı okuyabilirsiniz.

Islatılmış Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Bir gece öncesinde ıslattığınız kuru fasulyeyi düdüklü tencere kullanarak yarım saat içerisinde pişirebilirsiniz. Bu pişirme esnasında ve öncesinde dikkat edilmesi gereken bir takım püf noktalar vardır. Size bu püf noktalardan da bahsetmek isteriz.

  • Kuru fasulyeyi piÅŸirmeden bir gün öncesinde muhakkak suda bekletmeniz gerekmektedir. Keza bu uygulama hem fasulyenin içinde bulunan gazın azalmasına yardımcı oluyor hem de piÅŸme süresini yarı yarıya indiriyor.
  • Kuru fasulye piÅŸirirken sıvı yaÄŸ kullanmaktan ziyade, eÄŸer varsa her zaman tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylece yemeÄŸiniz hem ağır olmayacak hem de oldukça lezzetli olacaktır.
  • Kuru fasulye cinsine göre piÅŸerken parçalanabilmektedir. Bunu en başından engellemek adına fasulyenin üzerine su koyduktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkmanızı öneriyoruz. Böylece fasulyeler dağılmayacak ve diri kalacaktır.
  • Fasulyeyi düdüklü tencerede piÅŸirirken ilk 10 dakikayı daima kapağı açık bir ÅŸekilde piÅŸirin. Daha sonrasında kapağını kapatabilirsiniz.

Haşlanmış Kuru Fasulye Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Pratik olması açısından birçok ev hanımı müsait olduğu zamanlarda, sonrasında pişirmek üzere yemekleri hazırlayıp dondurucuda muhafaza eder ve lazım olacağı zaman dondurucudan çıkararak direkt olarak pişirir. Bu pratiği her zaman kullanacağınız gibi, bilhassa çok fazla misafiriniz oluyorsa size inanılmaz kolaylık sağlamaktadır. Peki saklarken nelere dikkat etmek gerek? Nasıl bir yol izlemek gerek? Sizin için bir çırpıda anlatıyoruz!

Öncelikle haşladığınız kuru fasulyeyi ocaktan aldıktan sonra akan suyun altında bir süre ıslatmanız gerekmektedir. Eğer çok fazla kuru fasulye haşladıysanız hepsini tek seferde kullanmanız zor olacağından porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerinin içine koymanızı öneriyoruz. Böylece aynı konserve mantığı gibi lazım olduğu zaman kullanacağınız miktarda fasulyeyi çözdürerek rahatlıkla pişirebilirsiniz. Her gıdada olduğu gibi, fasulyeyi saklarken de hava almamasına dikkat etmelisiniz. Poşette herhangi bir yırtık var mı yok mu muhakkak kontrol ederek saklamanızı öneriyoruz. Bunun yanı sıra, poşetlerinizin üzerine dondurucuya kaldırdığınız tarihi de yazarsanız, tüketeceğiniz zaman bozulup bozulmadığını anlamanız açısından size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Kuru Fasulyenin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

1. PiÅŸmemiÅŸ Kuru Fasulye

Pişmemiş kuru fasulyelerde bilhassa rutubetli bir ortamda tutulduysa direkt olarak kokusu değişecektir. Ve piştikten sonra da bu ince rutubet kokusunu alabilirsiniz. Bu koku aynı zamanda yemeğin tadını da değiştirebilmektedir. Yine doğru bir şekilde muhafaza edilmemeye bağlı olarak fasulye taneleri üzerinde küflenme gibi belirtiler de meydana gelebilmektedir.

2. Haşlanmış Kuru Fasulye

Haşlayıp sonra pişiririm diye dondurucuya kaldırdığınız kuru fasulye eğer bozulmaya başladıysa bunu ilk olarak kokudan anlayabilirsiniz. Dondurucudan çıkarıp çözüldükten sonra eğer rahatsız edici bir koku ile karşılaştıysanız kesinlikle bu kuru fasulyeyi kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Yine koku dışında, kuru fasulyenin kıvamından ve pişerken dağılmasından da rahatlıkla bozulduğunu anlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ