Son Kullanma Tarihi Geçmiş Nescafe İçilir mi?

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Nescafe İçilir mi?

Son kullanma tarihi geçmiş nescafe içilmez. Aynı şekilde diğer kahvelerde tüketilmemelidir. Son kullanma tarihi, bir ürünün son tüketim tarihidir, bu tarihten sonra kullanılmaması gerektiğini gösteren bir ibaredir. Bu yüzden böyle bir tüketim sonucunda vücudunuz zarar görebilmektedir.

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Nescafe İçilir mi?

Son kullanma tarihi ambalajlı olan gıdaların hangi tarihten sonra tüketilmemesi gerektiğini gösteren bir ibaredir. Bu gıda çok ufak bile olsa bakteri üretmeye başladığı için tüketmek, ilk etapta fiziksel bir reaksiyona sebep olmasa dahi vücutta o zehrin birikmesine sebep olmakta ve bağışıklık sistemini etkilemektedir.

Kahve Nasıl Saklanmalıdır?

Türk kahvesi ya da filtre kahve gibi büyük paket halinde satılan kahvelerin saklanma koşulları oldukça önemlidir. Sürekli tüketilen ürünler ise ekstra olarak son kullanma tarihlerinizi kavanozlara yapıştırmanız gerekmemektedir fakat eğer nadir tüketiliyorsa, muhakkak bu tür kahveleri koruduğunuz kavanozların üzerine son kullanma tarihlerini yazmalısınız.

Kahveleri saklarken her zaman teneke kutu ya da cam kavanoz tercih etmelisiniz. Bu kavanozlar ya da kutular mutfağınızda direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde, kuru bir ortamda ve oda sıcaklığında saklanabilmektedir. Bunun dışında çok sık hava ile temas etmesini de önlemeniz yine sağlık açısından oldukça önemlidir. Şöyle ki, bir ürünün sürekli hava ile temas ediyor olması ürünün daha kısa bir süre içerisinde bozulmasına sebep olacaktır. Belki kahvelerde görüntü olarak bunu anlamak ilk bakışta zor olabilir fakat tadında kesinlikle değişiklere neden olur.

Kahvelerin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Hangi kahvede olursa olsun, eğer uzun bir süre beklediyse ilk bakışta görüntüsünden de anlaşılabilmektedir. Kahvenin renginden dolayı anlamak zor gibi dursa da, kendi içlerinde oluşturdukları siyah noktacıklar, yani böceklenme dediğimiz bu noktalar direkt olarak kendini belli etmektedirler. Böyle bir durum ile karşılaştığında bu kahveyi tüketmemeniz gerekmektedir.

  • Kahvelerin bozulduğunu anlamanıza yardımcı olacak bir diğer durum ise kokusudur. Normalde kahve kokusu kişiyi rahatsız etmeyen güzel bir kokudur. Bozulmuş kahvenin kokusunda ise ağır bir rutubet kokusu meydana gelmektedir. Bu yüzden kahve tüketeceğiniz zaman her zaman için koklayarak hareket etmek daha sağlıklıdır. Aynı zamanda bu, yukarıda yazmış olduğumuz böceklenme durumunda önce meydana gelen bir işaret olduğu için bilhassa dikkat etmek gerekmektedir.
  • Kahvenin bozulup bozulmadığını anlayabileceğiniz bir diğer yol ise tadıdır. Bu biraz daha en son anlayabileceğiniz bir yöntemdir. Burada ise örneğin Türk kahvesi yapıyorsanız, köpürmemesi bile kahvenin bozulduğuna bir işaret olarak sayılabilmektedir. Fakat filtre kahve gibi kahvelerde maalesef pişirildikten sonra tadına baktığınızda direkt olarak anlayabiliriz. Yine kokuda bahsetmiş olduğumuz gibi tadında da keskin bir şekilde rutubet tadı bulunmaktadır. Yani açıkçası kahvenin kendi tadını almanız imkansız hale gelmektedir. Bunu da ilk içişinizde kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.
  • Son kullanma tarihi geçmiş kahve tükettikten sonra terleme, bulantı ya da midede yanma gibi problemler yaşıyorsanız da vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ