Çikolata Nasıl Eritilir?

Çikolata Nasıl Eritilir?

Kakaodan imal edilen ve içerisine şeker, fındık, fıstık, badem, portakal gibi maddeler eklenerek aromalandırabilen çikolatanın sadesinin 100 gramı 528 kaloridir. İçerisine eklenen maddeler ile kalorisi değişen bu besini tüketirken kilo kontrolü adına miktarına dikkat etmek gerekmektedir. Fazla tüketimi halinde kilo artışına ve diş çürüklerine sebebiyet veren çikolata pasta, kek gibi ürünlerin yapımında da sıklıkla tercih edilmektedir. Çeşitli mamüllerin yapımında kullanılan çikolata katı ya da sıvı halde bu mamüllere eklenmektedir.

Çikolata Nasıl Eritilir?

Çikolatayı eritmek için herhangi bir yöntemi seçmeden önce çikolatayı doğramanız gerekmektedir. Paketinden çıkardığınız çikolatayı bıçak yardımı ile çapraz, sağa sola doğru kestiğinizde çikolatanız parçalanmış olacaktır. Çikolatanızın her parçasını keserek küçültmeniz gerekmektedir.

1-)Ocakta Benmari Usulü Çikolata Eritme Yöntemi

Çikolatayı ocakta benmari usulü ile eritme yönteminde keserek küçük parçalara ayırdığınız çikolataları sıcağa dayanıklı bir kaba koyunuz. Daha sonra bu kabı içine alabilecek büyüklükte bir tencere içerisine su koyarak ocakta kaynatınız. Su kaynadıktan sonra içerisinde çikolata bulunan kabı kaynayan su ile dolu olan kabın içerisine yerleştiriniz. Yerleştirirken dikkat edeceğiniz nokta ise çikolata olan kabın içerisine su kaçmamasıdır. Eğer su kaçarsa çikolatanın dokusu bozulacaktır.

Benmari usulü ile çikolata eritme yöntemi sayesinde çikolata doğrudan ısıya maruz kalmayacak ve yanması engellenmiş olacaktır. Kısık ateşte yavaş yavaş eritmeye koyduğunuz çikolatayı ara sıra karıştırarak homojen olarak erimesini sağlamalısınız. Çikolatanın iyice eridiğini anlamak içinse çikolatanızın dokusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Güzel şekilde eriyen çikolata pürüzsüz, parlak bir yapıya sahip olur ve kaşıktan kolaylıkla akabilir özelliktedir.

2-)Mikrodalga Yardımı ile Çikolata Eritme Yöntemi

Bu yöntemde doğranan çikolataları mikrodalga kullanımı için uygun olan bir kaba koyunuz. Kabın içerisine su ya da başka maddelerin girmemesine özen gösterin. Çikolataları koyduğunuz kabı 500 W güçte 90 saniye süresince çalıştırın ve çıkarıp çikolatayı karıştırarak her yerinin eşit hale gelmesini sağlayın.

Eğer çikolata tam olarak erimediyse ve pürüzsüz bir hal almadıysa çikolatanızı tekrar mikrodalgaya koyunuz ve 30-45 saniye kadar tekrar ısıtınız. Bu süreyi uzun tutarsanız da çikolatanızın yapısı bozulacak ve yapışkan bir hal alacaktır. Bu yöntemi kalıp çikolatalarda uygulayabileceğiniz gibi damla çikolatalarda da uygulayabilirsiniz.

Püf Noktaları

En doğru çikolata eritme yöntemi çikolata eritirken elleriniz dahil olmak üzere bu işlemde kullanacak olduğunuz her şey kuru olmalıdır. Çikolatayı eritirken asla doğrudan ateşe maruz bırakmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ