Buzdolabının İçi Nasıl Temizlenir?

Buzdolabının İçi Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı temizliği sağlığımızı direkt olarak etkilediği için çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Özellikle buzdolabı hijyeninin düzgün bir şekilde sağlanması, mikroorganizma ve küf üremesinin önüne geçilmesi için düzenli olarak buzdolabı temizliği yapılmalıdır.

Buzdolabı sürekli olarak içerisinde bulunan yiyecek ve içeceklerin dökülmesi ya da yemeklerden kaynaklı kokulardan dolayı kirlenmektedir. Burada yapılması gereken düzenli olarak buzdolabının içerisinin temizlenmesi ve oluşan kötü koku ve lekelerin giderilmesidir.

Buzdolabının içerisinin temizlenmesi için kullanacağınız ürünlerde çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü buzdolabı içerisinde kullanılan kimyasallar sıcaklığın etkisi ile ya da zamanla yiyeceklere geçebilir bu da doğrudan kendi sağlığımızı etkileyebilir.

1-)Sirke Kullanın

Buzdolabı içerisinin temizlenmesinde sirke mükemmel bir yardımcıdır. Antiseptik, leke çıkarıcı ve parlatıcı özelliği ile buzdolabının kısa süre içerisinde temizlenmesini sağlamaktadır.

Aynı zamanda insan sağlığı içinde zarar oluşturmamasından dolayı sirkeyi evinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Burada yapmanız gereken ılık su içerisine yarım çay bardağı sirke koyunuz. Bu karışım ile buzdolabınızın içerisini güzel bir şekilde siliniz. Bu işlemin ardından muhakkak duru su ile bir kez daha buzdolabınızı silin.

Buzdolabında sirkeden kaynaklı bir koku oluşabilir. Bu kokudan rahatsız olmamak için silme işleminin ardından bir süre buzdolabınızı havalandırın.

2-)Karbonat Kullanın

Buzdolabının içerisindeki yağlı lekelerin çıkarılmasında özellikle karbonat çok sık kullanılan bir maddedir. Buzdolabı içerisinde yemeklerden kaynaklı oluşan yağ lekelerinin üzerine bol miktarda karbonat ekin ve bir süre bekleyin. Bu bekleme işleminin ardından yumuşak bir sünger ile buzdolabının içerisini silin.

Bu işlemin ardından ılık su ile buzdolabınızın tamamını siliniz.

3-)Çamaşır Suyu

Çamaşır suyu dezenfektan özelliğinden dolayı ve beyazlatıcı özelliğinden dolayı ev işlerinde sıkça kullanılmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken husus kullanılan çamaşır suyu miktarıdır. Fazla çamaşır suyu kullanılması durumunda buzdolabının içerisi zarar görebilir.

Burada yapmanız gereken bir kova su içerisine birkaç damla çamaşır suyu ilave ediniz ve bu su ile buzdolabının içerisini güzelce siliniz. Bu işlemin ardından buzdolabının içerisini duru su ile iyice siliniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ