Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?
Çilek reçelinin kaynama süresi genelde kişiden kişiye göre birkaç dakika oynayabilse de yarım saat ya da 45 dakika kadar kaynatılmalıdır. Bazen de çileğin tazeliği ve yumuşaklığı da kaynama süresini belirleyebilmektedir.
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?
Çilek reçeli yaparken kaynatma süresinin önemi kadar kullanabileceğiniz bazı püf noktalar vardır. Çoğu zaman bu püf noktalar çilek reçelinin tadını belirleyebilmektedir.
Çilek Reçeli Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?
1-)Çilek Seçimi
Lezzetli bir çilek reçeli yapmak istiyorsanız öncelikle çilek seçiminize dikkat etmelisiniz. Evdeki bozulmaya başlayan çilekleri değerlendirmek için reçel yapabileceğiniz gibi çok yumuşak olmayan diri çileklerden de reçel yapabilirsiniz. Fakat çileklerin çürük olmamasına özen göstermelisiniz.
2-)Çileklerin Temizliği
Çilekleri iyi bir şekilde yıkadığınızdan ve temizlendiğinden emin olmalısınız. Eğer içerisinde çürükler ya da böceklenme olan varsa bu çilekleri ayırmış olacaksınız.
3-)Şeker Miktarı
Reçel yaparken kullandığınız şeker miktarı da çok önemlidir. Şekeri fazla koyduğunuz zaman şekerlenmeler meydana gelebileceği gibi fazla koyduğunuzda ise reçel olması gereken kıvamdan daha sulu bir hale dönecektir. Bu yüzden göz kararı şeker atmak yerine her zaman kullanabileceğiniz bir tarife göre şeker katmanız daha kesin bir çözüm olacaktır.
4-)Tencere Seçimi
Reçeli kaynattığınız tencere derin olmalıdır ve ağzını kesinlikle kapatmamalısınız. Bu şekilde kararmaların önüne geçebilirsiniz.
5-)Limon Suyu Veya Tuz Ekleyin
Reçel yaparken şekerlenmesini baştan önlemek için içerisine tuz veya bir miktar limon suyu katmalısınız. Böylece olabilecek bir şekerlenme sorununun önüne geçmiş olursunuz.
6-)Tahta Kaşık Kullanın
Yine reçel yaparken mümkün olduğunca tahta kaşık kullanmaya özen göstermelisiniz. Reçeli karıştırmak gerektiği için demir ya da metal kaşık kullanmak reçelin tadında farklılıklar yaratabilmektedir.
7-)Kavanozların Temizliği
Reçel için hazırlamış olduğunuz kavanozların temizliğinden emin olun. Özellikle kavanoz daha önce farklı bir gıda için kullanılmışsa ve yeterince temizlenmemişse koku ve tatta değişiklere sebep olabilmektedir.
Reçelinizi yaptıktan ve sıcak olarak kavanozlara koyduktan sonra kesinlikle kapaklarını kapatmamalısınız. Reçel soğuduktan sonra kapatmanız gerekmektedir.
8-)Köpüklenme Problemi
Reçel kaynamaya başladığında köpüklenmeler de meydana gelmektedir. Bu köpükleri sürekli olarak almalısınız. Aynı şekilde köpüklenme olsun istemiyorsanız ise reçel tenceresinin içine çok az miktarda tereyağı atarak köpüklenmeyi engelleyebilir ve reçelin daha parlak bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Çilek Reçelinin Faydaları Nelerdir?
- Dozunda bir tüketim sağlandığında tatlı olmasından dolayı, vücuda enerji vermektedir.
- Kolesterolü düşürmektedir.
- Çileğin bağışıklık sisteminin güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Çilek reçeli de bağışıklık sistemine faydalıdır.
- Vücuttaki zararlı maddelerin dışarıya kolay bir şekilde atılmasını sağlamaktadır.
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır? | Haber Sizseniz vilitra 10 mg
buy qvar inhaler online