Kararmış Demlik Nasıl Temizlenir?

Kararmış Demlik Nasıl Temizlenir?

Toplumumuzda kahvaltılarda ve neredeyse tüm öğünlerde tüketilen en çok rağbet gören içecek, çaydır. Hemen hemen günün her saati içilebilen çay, sofraların da ayrılmayan parçalarından biridir. Çaydanlığın alt kısmında su kaynatıldıktan sonra çaydanlığın üst bölgesindeki çay demlemeye bırakılır. Çayın sıcak su içerisinde renk ve koku verene kadar beklenmesi demleme olarak tanımlanır. Demlemeden  sonra ise çay afiyetle içilebilir.

Kararan Demlik Nasıl Temizlenir?

Çaydanlıkların sürekli ve bu denli fazlaca, sık kullanılması çaydanlıkta kararmaya neden olur. Çaydanlığın iç bölgesi karardıkça, giderek parlaklığını kaybeder. Kararan demliğin(çayın demlendiği kısım) ne kadar yıkanırsa yıkansın, parlamadığı farkedilir. Ancak demliğin eski haline dönmesi yani yeniden parlaklık kazanması imkansız değildir. Evde kolayca uygulanabilecek bir takım yöntemler sayesinde kararan demlik eski haline getirilebilir.

1)Limon Tuzu

Limon Tuzu

Demliğin iç kısmını su ile tamamen doldurun. Suyun içerisine 1-2 kaşık civarında limon tuzu ilave edin. Ve daha sonra suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra limon tuzunun, karartıyı ne kadar temizlediğini göreceksiniz. Son olarak demliğin limon tuzundan tamamen arındırmak için bol su ile iyice sürte sürte yıkayın. Demlik karardıkça limon tuzu yöntemini uygulayarak, yeniden parlaklık kazandırabilirsiniz.

2)Sirke ve Karbonat

Sirke ve Karbonat

Demliğin iç kısmından ziyade dış bölgesinin de temizliğe ihtiyacı olabilir. Sirke ile karbonatı bir kasenin içerisinde iyice karıştırın. Ardından bu karışımı hem demliğin içine hem de dış yüzeyine uygulayın. Demliğin içini ve dışını bu karışımla sildikten sonra ilk günkü haline döndüğünü göreceksiniz.

3)Tuz ve Sirke

Tuz ve Sirke

Bir miktar sirke ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı demliğin içerisine koyun. Ve bir süre bekleyin. Sirke ve tuzun birlikte demlik üzerinde ne denli etki bıraktıklarını gözlerinizle göreceksiniz. Son olarak demliğin sirke-tuz karışımından temizlenmesi için çaydanlığı bolca yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ