Tost Makinesinde Patlıcan Nasıl Közlenir?

Tost Makinesinde Patlıcan Nasıl Közlenir?

Patlıcan közlemek için tercih edilmemesi gereken yerlerden biri tost makinesi olsa da, elzem durumlarda maalesef tost makinesi kullanılabiliyor. Tost makinesinde közlenmiş patlıcan ne kadar lezzetli olur? diye soracak olursak, bunun cevabı aslında biraz muammadır.

Tost Makinesinde Patlıcan Nasıl Közlenir?

  • Kullandığımız her elektronik alet tamamen amacına göre tasarlanmıştır. Su ısıtıcısı kullanılarak yapılan makarna nasıl tencerede pişen makarna gibi olmuyor ise, tost makinesinde közlenen patlıcan da, ağır ateşte közlenen patlıcandan çok farklı. Bize sorarsanız bu uygulama patlıcanın közlenmesinden ziyade kızarmasına yarıyor. Tost makinesi kullanmak yerine tava kullanmanız aslında lezzet olarak daha iyi olacaktır.
  • Tost makinesinde patlıcan közlemeden evvel makinenin hijyeninden emin olmanız gerekiyor. Daha sonrasında tost makinesini bir süre ısıtmalısınız. Yeterince ısındığında her zaman olduğu gibi, patlıcanları üzerine dizip beklemeniz yeterli olacaktır.
  • Biraz önce tost makinelerinin hijyenine dikkat etmeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Eğer makinenizi kimyasal ile temizliyorsanız maalesef üzerinde pişireceğiniz her gıdanın da biraz bu kimyasala bulaşmasına müsaade ediyorsunuz demektedir. Eğer makineyi sık sık tost haricinde başka gıdalar için de kullanıyorsanız, temizliğini kesinlikle doğal bir ürün ile yapmanızı öneriyoruz.

Tost Makinesinde Neden Patlıcan Közlememeliyiz?

Aslında bu başlığı mangalla, tavayla uğraşmak yerine keyfi olarak tost makinesi kullananlar için hazırladık. Her şeyden önce, közlenmiş patlıcan, adından da anlaşılacağı üzere köz üzerinde pişen patlıcandır ve patlıcana tadını veren de bu ağır sıcaklıktır. Tost makinesinde patlıcan közlemek de tam olarak bu doğal lezzetten ziyade biraz da karın doyurmaktır sadece. 😊

Tost makinesi elektrik ile sıcaklık verdiği için aslında patlıcanı doğal pişirmez. Ya da daha doğru anlatmak gerekirse, normalde çok daha hızlı pişirir. Eğer gerçek bir patlıcan yemek istiyorsanız kesinlikle sırf bunun için bir ateş yakın deriz!

Közlenmiş Patlıcanı Nasıl Muhafaza Etmeliyiz?

  • Közlenmiş patlıcanı muhafaza ederken ilk dikkat etmeniz gereken hava almamasıdır. Buzdolabında dahi saklıyor olsanız hava ile temas halinde olan her gıda normal zamanından çok daha önce bozulacaktır. Bu yüzden size önerebileceğimiz 2 yöntem var.
  • Közlediğiniz patlıcanı dondurucuda muhafaza etmek istiyorsanız, buzdolabınızda yer kaplamaması için, buzdolabı poşetlerine yerleştirmenizi öneriyoruz. Tabii bu işlemden önce patlıcanların soğuduğundan da emin olmalısınız. Daha sonrasında poşetin herhangi bir şekilde hava almadığından emin olduktan sonra, üzerine tarihi de not ederek dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Közlenmiş patlıcanı muhafaza ederken önerebileceğimiz bir diğer yöntem ise salamura yöntemdir. Bu yöntemde öncelikle közlediğiniz patlıcanları belli bir büyüklükte kestikten sonra cam kavanozların içine yerleştirmelisiniz. Kavanozları tıka basa patlıcanla doldurmamaya da dikkat etmenizi öneriyoruz. Daha sonrasında dilerseniz içine birkaç tane sarımsak soyarak ekleyebilirsiniz. Daha sonrasında kavanozun üzerinde yaklaşık olarak 3 parmak boşluk bırakacak şekilde, içini kaya tuzu ile doldurun. Kalan boşluğu ise zeytinyağı ile doldurduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Burada özellikle dikkat etmeniz gereken bir püf noktadan da bahsedelim. Ağzını kapadığınız kavanozların, kapak kısımlarının aşağıda kalmasına dikkat ederek, 10 dakika kadar kavanozu kaynatın ve daha sonrasında soğumaya bırakın. Aynı marketten hazır aldığınız gibi konserve közlenmiş patlıcanınız hazır! Yine üzerine yaptığınız tarihi not ederseniz, tüketeceğiniz zaman bozulup bozulmadığı konusunda soru işareti taşımazsınız.

Közlenmiş Patlıcanın Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Közlenmiş patlıcanın bozulduğunu direkt olarak kokusuyla ve tadıyla anlayabilirsiniz. Eğer kokusunda bir tuhaflık seziyorsanız kesinlikle tüketmekten kaçınmalısınız. Eğer kokuda bir problem yoksa ama emin olamıyorsanız, ufak bir parça tadına bakarak da bozulup bozulmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ