Ciltteki Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar?

Ciltteki Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar?

Saçını boyayan hemen hemen bütün kadınların sorunlarından biri; boyama esnasında cildinde boyanması. Bu durum özellikle koyu tonlarda boyama yapılması esnasında meydana gelmektedir. Şakak bölgesi, kulak arkaları ve ense bölgesinde boyanın değmesinden kaynaklı lekeler oluşmaktadır.

1-)Kolonya Kullanın

Saçların güzel bir şekilde boyanması, saç diplerinin güzel bir şekilde boyayı emmesi esnasında kaza ile cildinize boya değebilir ve bu hemen hemen her boyamada yaşanılabilen bir sorundur. Öncelikle yapmanız gereken boyama işlemi bittikten sonra muhakkak cildinizi kontrol ediniz. Fazla boyanın değdiği yerleri fazla bekletmeden kolonya ile siliniz. Bunun için bir miktar kolonyayı pamuğa damlatıp, boyalı kısımları silebilirsiniz. Ancak bu işlem için ne kadar hızlı davranırsanız, cildiniz ile boyanın teması ne kadar az sürer ise o kadar iyidir.

2-) Sigara Külü ile Ovun

Cildinizde meydana gelen boya lekelerini çıkarmak için uygulanacak bir diğer yöntem sigara külüdür. Bu yöntem özellikle evde saçlarını boyayan ev hanımlarının sıkça kullandığı ve memnun kaldığı bir yöntemdir. Bu yöntem ile saç boyasının leke bıraktığı kısımları sigara külüyle ovun. Ancak bu işlemi yaparken cildinizi tahriş etmemeye dikkat ediniz. Cildinizde herhangi bir tahriş oluşması durumunda uygulamaya son veriniz.

3-)Vazelin Kullanın

Vazelin özellikle saç boyası lekelerinin çıkarılmasında değil, leke oluşturmamasında kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde boyamaya başlamadan önce boyanın değebileceği yerlere vazelin sürünüz. Boyama işlemi esnasında vazelinli yerlere boya gelse bile silmenize gerek yoktur. Vazelin, boyanın cilt ile temasını kestiği için boyanın ciltte leke yapmasının önüne geçmektedir. Vazelinin olmadığı durumlarda yağ bazlı bir kremin kullanılması da aynı etkinin oluşmasını sağlayacaktır.

NOT: Yukarıda bahsedilen maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz söz konusuysa, başka yöntemler uygulamanızı tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ