Pudra Şekeri Yerine Ne Kullanılır?

Pudra Şekeri Yerine Ne Kullanılır?

Pudra şekeri yerine ölçülerinde değişiklik olsa da toz şeker kullanılabilir. Fakat dediğimiz gibi 1 çay bardağı toz şeker ile 1 çay bardağı pudra şekeri aynı şeker ölçüsünde olmadığı, toz şeker daha fazla şeker oranına sahip olduğu için ölçüyü denkleyerek kullanmakta fayda vardır.

Pudra Şekeri Yerine Ne Kullanılır?

Pudra şekeri gerektiren tariflerde, evde de pudra şekeri yoksa yerine toz şeker kullanabilirsiniz. Fakat yukarıda da söylediğimiz gibi ölçü olarak aynı şekilde kullanmanız yanlış olacaktır. Örneğin 1 su bardağı pudra şekeri kullanacağınız zaman, yerine yarım su bardağı toz şeker kullanabilirsiniz.

Bir diğer alternatif olarak ise toz şekeri rondodan geçirerek de daha küçük parçalar haline getirebilir ve pudra şekeri olarak kullanabilirsiniz.

Pudra Şekeri Yerine Vanilin Kullanılması Doğru Mu?

Pudra şekeri yerine vanilin kullanılmaz. Vanilin daha çok aroma katması açısından pudra şekeri ile birlikte ya da toz şekeri ile birlikte kullanılmaktadır. Yani pudra şekeri ya da toz şeker geçen tariflerin çoğunda yine vanilin de kullanılmaktadır.

Pudra Şekerinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Pudra şekeri de bozulur. Şöyle ki satın alacağınız pudra şekerinin üzerinde son kullanma tarihi yazmaktadır, son kullanma tarihi geçmiş olan pudra şekerleri bayatlamaya başlar. Eğer farkında olmadan alırsanız ve daha uzun süre kullanılmadan kalırsa, bozulmaya ve yapacağınız hamur işinin de lezzetini değiştireceğine emin olabilirsiniz. Her üründe olduğu gibi pudra şekeri alırken de her zaman son kullanma tarihine bakarak almanızı öneririz.

Pudra şekerinin bozulduğunu anlamamıza yardımcı olacak belli başlı işaretler vardır. Kısaca anlatmak gerekirse;

1-)Kokusu

Pudra şekeri bozulmaya başladıktan sonra kireç, rutubet benzeri bir kokuya bürünmektedir. Yani kokladığınız zaman sizi rahatsız edecek bir koku duyuyorsanız, kesinlikle tüketmemenizi öneririz.

2-)Görüntüsü

Pudra şekeri bozulduğu zaman topaklanmaya ve böceklenme gibi dediğimiz siyah küçük noktacıklar oluşturmaya başlamaktadır. Her kullanımdan önce pudra şekerinizi inceleyerek böyle bir belirti olup olmadığını kontrol etmeli ve ona göre tüketmeye özen göstermelisiniz.

Pudra şekerinin bozulabileceğini anlattık. Bozulmasını engellemek için saklama koşullarına da bilhassa dikkat etmek gerekmektedir. Doğru bir şekilde saklanmaması durumunda da, son kullanım tarihine daha zaman olsa da bozulabilmektedir. Bu yüzden saklandığı yer de oldukça önemlidir. Öncelikle pudra şekerinizi paketi açıldıktan sonra paket içinde muhafaza etmenizi önermiyoruz. Bunun yerine cam bir kavanoz içerisinde kesinlikle güneş ışığı almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Pudra şekerinin sürekli hava alması da bayatlamasına sebep olabileceğinden, kullanmadığınız zamanlarda kavanozun kapağı kapalı olmalıdır. Bu şekilde saklayarak pudra şekerinin kullanım ömrünü koruyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ