Defne Yaprağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Defne Yaprağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Türk mutfağında çeşitli yemekler içinde kullanılan baharatlardan birisi de defne yaprağıdır. Bilindiği üzere ülkemizde yemeklerde çok çeşitli baharat kullanımı yapılır. Yemeklere asıl tadını veren baharat olduğu için bu kullanım hiçte yersiz değildir. Baharat çeşitleri ülkemizde oldukça fazladır ve hepsinin tadı da farklıdır.

Defne yaprağı da ülkemizde çeşitli alanlarda kullanılan, oldukça faydalı bir baharat türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Defne yaprağını birçok farklı yemek ile deneyerek farklı lezzetleri tatmış olabilirsiniz. Defne yaprağı ülkemizde aynı zamanda Akdeniz Defnesi olarak da değerlendirilmektedir.

Defne Yaprağı Nerelerde Kullanılır?

Defne yaprağının birçok farklı kullanım alanı vardır. Lezzetli ve aromalı bir tat olan defne yaprağını sizler isterseniz balık yemeklerinde isterseniz ise et yemeklerinde kullanmayı tercih edebilirsiniz. Defne yaprağını et yemeklerinde kullanacak kişilerin sığır eti ya da herhangi bir küçükbaş hayvan eti denemesi daha etkili bir sonuç ortaya çıkaracaktır. Defne yaprağını etlerde kullanırken az miktarda kullanmaya özen gösterilmelidir daha fazlası ete acılık verecektir.

Defne yaprağının kullanım alanlarından bir diğeri ise balık kullanımıdır. Balık tüketirken içine sos olarak bir miktar defne yaprağı katabilir ve ek bir lezzet verebilirsiniz. Bunun için fırında pişirilen balıklar tercih edilmelidir. Balığın karın kısmına limon dilimi ve defne yaprağı koymak en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Balığı bu şekilde fırına sürerek yeni bir lezzet elde edebilirsiniz.

Bu kullanımların yanı sıra defne yaprağını tavuk suyu çorbaların içinde, çeşitli sebze yemeklerinin içinde ve sulu yemeklerini içinde az miktarda kullanmanız uygun olacaktır.

Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Defne yaprağının en bilinen faydalarından birisi hazmetmeyi kolaylaştırmasıdır. Bunun için bir miktar defne yaprağını su ile demleyebilir ve akşamları yemekten sonra çay olarak tüketebilirsiniz.
  • Defne yaprağının kullanım alanlarından bir diğeri ise grip ve nezleye karşıdır. Defne yaprağı ateşi düşürür ve soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Defne yaprağı saç içindeki ölü deriyi tamamen temizler ve saçlara ekstra bir parlaklık katar. Defne yaprağı ile kür hazırlayarak saç ve cilt bakımı üzerinde kullanabilirsiniz.
  • Defne yaprağının diğer bir faydası ise açık yara üzerindeki etkisidir. Defne yaprağını kurutup toz haline getirerek açık yaralar üzerinde kullanabilirsiniz.

Defne Yaprağı Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Defne yaprağını muhafaza etmek için en uygun yöntem güneş görmeyecek bir yerde kurutulması ve sonrasında kuru bir biçimde muhafaza edilmesidir. Defne yapraklarını kurutup toz haline getirdikten sonra kapalı bir kutu içinde saklayabilir ve uzun yıllar boyunca tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ