Deodorant Lekesi Nasıl Çıkar?

Deodorant Lekesi Nasıl Çıkar?

Deodorant yaz aylarının ve bunaltıcı sıcakların gelmesi ile çok daha sık kullanılmaya başlanılan terden ve ter kokusundan kurtarıcı bir kozmetik ürünüdür. Bu sektörün gelişmesinden kaynaklı olarak çok çeşitli deodorantlar piyasada bulunmaktadır. Kullanılan deodorantların bir çoğunda hemen hemen herkesin karşılaştığı en büyük sorun giyilen kıyafetlerde leke bırakmasıdır. Bu durum günümüzde birçok deodorantta aşılmaya çalışılsa da halen bu problem ile karşılaşılmaktadır.

Deodorant lekesi oluşan kıyafetlerinizi temizlemek için uygulayabileceğiniz birkaç pratik bilgi aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Genellikle çamaşır makinesinin uygun ayarında yıkanıldığında çıkan bu lekeler kimi zaman ter ile birleşmesinden dolayı ya da kumaşın yapısından dolayı çıkması zor leke haline gelebilmektedir.

1-)Ilık Su ve Deterjan Kullanın

Oluşan deodorant lekesinden kurtulmak için lekeli bölgeyi ılık su içerisinde deterjan ile yıkayabilirsiniz. Genellikle bu şekilde yıkamalar kısa süre içerisinde etki göstermektedir. Ancak bazı kıyafetlerde kumaşın özelliğinden dolayı bu durum yeterince etkili olmayabilir böyle durumlarda diğer alternatif yöntemler seçilmelidir.

2-)Amonyak Kullanımı

Amonyak ve su karışımı kullanımı ile koltuk altlarında deodorantlardan dolayı oluşan lekeleri çıkarmak mümkün olabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus renkli kıyafetlerdir. Beyaz kıyafetlerde oluşan deodorant lekelerini çıkarmak için amonyak sorun oluşturmazken renkli kıyafetlerde renk açılmalarına sebep olabilmektedir. Bu durumu önlemek için amonyak olabildiğince su ile seyreltilmeli ardından lekeli bölge bir bez yardımı ya da pamuk yardımı ile hafifçe silinerek temizlenmelidir.

3-)Sirke ve Su Karışımı

Sirke leke çıkarıcı ve dezenfektan olarak sıklıkla ev hanımları tarafından kullanılmaktadır. Kıyafetlerde oluşan deodorant lekelerini çıkarmak için de sirkeden yararlanılabilmektedir. Su ile karıştırılarak seyreltilen sirke karışımı ile lekeli bölgeler yıkanılabilir. Seyreltilerek kullanma aynı zamanda sirkenin kendine has kokusundan dolayı rahatsızlık duymanızı da engeller.

4-)Çamaşır Suyu Kullanın

Bu yöntem beyaz renkli kıyafetlerde kullanılmalıdır aksi halde renkli kıyafetlerde açılma ve yıpranmalar söz konusu olabilmektedir. Çamaşır suyunu seyrelterek ılık su içerisinde deodorant lekesi olan kıyafetin bir süre bekletilmesi ardından çamaşır makinesinde uygun yıkama koşullarında yıkanması faydalı olmaktadır. Son yıllarda üretilmekte olan ve piyasada birden farklı markanın çıkarmış olduğu renkli kıyafetler için olan çamaşır suyundan da yararlanarak lekelerin çıkarılmasını sağlayabilirsiniz.

NOT: Oluşan deodorant lekelerini düzgün bir şekilde çıkarmak kadar leke oluşumunu önlemek de büyük öneme sahiptir. Bu yüzden leke oluşumunu önlemek için deodorantları kullandıktan bir süre sonra kıyafetinizi giymenizi ve gün içerisinde kat kat deodorant sıkmamanızı tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ