Deri Çantadan Kolonya Lekesi Nasıl Çıkar?

Deri Çantadan Kolonya Lekesi Nasıl Çıkar?

Kolonya, içermiş olduğu limon esansından dolayı sık sık ferahlatıcı bir madde olarak kullanılmaktadır. Bu özelliğinden dolayı hastalarda acil durumlarda kullanılabilsin diye küçük şişeler içerisinde çantalarda taşınılabilmektedir. Çantada taşınan bu kolonya şişelerinin kapağının açılması sonucunda çantanın içerisine kolonya dökülebilir. Genellikle yüksek oranda alkol içermesinden dolayı kolonya hızla buharlaşır ve arkada leke bırakmaz. Ancak bazı özel ham maddelerden yapılan çantalarda kolonya dökülmesinin ardından leke bırakabilir.

Deri çantalar dökülen kolonyanın leke halinde kalabileceği çantalardan bir tanesidir. Deri çantada oluşan kolonya lekesini çıkarmak için aşağıda alternatif yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden size en pratik ve kolay geleni uygulayabilirsiniz. Uygulama esnasında anlatılan yöntemin adımlarını dikkatlice okuduğunuzdan emin olunuz. Aksi halde uygulama esnasında yapılan bir hata deri çantanızın zarar görmesine sebep olabilir.

1-)Beyaz İspirto Kullanın

Kolonyanın deri üzerinde leke bırakmasının en büyük sebebi kolonya içerisine konulan limon esansıdır. Limon esansı sitrik asit içermektedir ve sitrik asit deri üzerinde yağlı bir leke görünümünün oluşmasına sebep olmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için uygulayabileceğiniz en iyi yöntem beyaz ispirtodur.

Beyaz ispirtoyu az miktarda bir pamuklu beze dökünüz. İspirtolu pamuklu bez ile deri çantanın kolonya lekesi olan kısmını güzelce siliniz. Bu işlemin ardından ılık su ile nemlendirilmiş bir bez ile deri çantanızı silmeyi unutmayınız.

2-)Gliserin Kullanın

Gliserin, yağ bazlı esans lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilecek bir üründür. Burada uygulamanız gereken az miktarda gliserini direkt olarak deri çantanın üzerine ya da bir pamuklu beze döktükten sonra deri çantayı bez yardımı ile siliniz.

Bu işlemin ardından da ılık su ile ıslatılmış bir bez ile çantanın lekeli olan kısmını silmeyi unutmayınız.

Öncelikli olarak leke çıkarıcı maddeleri kullandıktan sonra muhakkak deri çantayı ılık nemli bir bez ile siliniz. Bu silme işlemi ardından pamuklu bir bez ile kurulayın. En son ve en önemli olan adımlardan bir tanesi de çantanın havalandırılmasıdır. Her işlemden sonra çanta mutlaka havalandırılmalıdır.

NOT: Deri çanta üzerinde uyguladığınız yöntem hangisi olursa olsun uygulamanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Bu adımların uygulanmaması deri çantanın zarar görmesine, lekenin çıkmamasına sebep olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ