Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Öncelikli olarak bilinmesi gerekiyor ki, keçi sütü sabunu normal sabun gibi kullanılmaması gerekmektedir. Keçi sütü sabununu nasıl kullanabileceğinizi aşağıdaki yazımızda detaylı bir şekilde anlattık. Adımları izleyerek bu sabunu dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Keçi sütünden elde edilen bu sabun öncelikle ılık suda tutularak iyice bir köpürtülmelidir. Daha sonrasında ise bu sabunu direkt olarak yüze sürmek yerine her zaman köpüklerini sürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bu köpükler söndüğü zaman ekstra bir şey yapmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Fakat yüzünüzü bol su ile duruladığınızdan emin olmalısınız. En son işlem olarak ise yumuşak bir havlu ile yüzünüzü sert bir şekilde silmeden sadece kurulamalısınız.

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Muhafaza Edilir?

Keçi sütü ile üretilen her şey aslında biraz daha hassas ve daha iyi bir şekilde muhafaza bekleyen ürünlerdir. Sabun da yine oldukça iyi bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Özellikle el yapımı ve içeriğinde %100 keçi sütü olduğunu biliyorsanız, saklanma koşullarına her zaman bağlı kalmalısınız. Bu sabun türünü saklarken her zaman doğal ahşap kutu tercih etmelisiniz. Ahşap sabunluklar, sabunun suyunu çekerek daha sağlıklı bir şekilde ve daha uzun süre kullanmanızı sağlamaktadır.

Keçi Sütü Sabunun Faydaları Nelerdir?

  • Peeling etkisi bulunmaktadır. Ciltteki ölü derinin atılmasına yardımcı olur.
  • Özellikle yüzünüzde egzama gibi cilt hastalıkları var ise keçi sütü sabunu kullanmanız bu hastalıkların azalmasına ve ek takviyeler ile cildinizde herhangi bir iz kalmamasını sağlamaktadır.
  • Kuru bir cilde sahip olanlar için cildin nemlenmesine yardımcı olur.
  • T bölgesi yağlı olan ciltlerde de yine cildin yağ düzeninin dengelenmesinde oldukça faydalıdır.
  • Özellikle kış aylarında soğuk havalardan dolayı ciltlerde pul pul dökülmeler meydana gelebilmektedir. Keçi sütü sabunu bu tür deri dökülmelerine de oldukça yarar sağlamaktadır.
  • Ciltte bulunan hücreleri yenileyerek cilt problemlerini en az seviyeye indirmektedir.
    Keçi sütünün genel faydalarından bahsedecek olursak;
  • Diş ve kemik sağlığını korumaktadır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarda ve bireylerde kemiklerin ve dişlerin daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamaktadır.
  • Sindim düzenleyici etkisi vardır. Sık sık şişkinlik, kabızlık, gaz sancıları gibi problemler yaşıyorsanız yatmadan önce bir bardak keçi sütü içmeniz tüm bu problemlerin giderilmesinde yardımcı olmaktadır.
  • Genel olarak vücuda direnç kazandırır. Hastalıklara karşı hassas bir bünyeye sahipseniz veya çok sık hastalanıyorsanız, bu sizin direncinizin düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Keçi sütü tüketmeniz halinde ise hem enerji olarak vücuda katkı sağlayacaktır hem de sizin hastalıklara yakalanma oranınızı düşürecektir.
  • Kanser hastaları için, evresine de bağlı olarak, vücuttaki kanser hücrelerinin bastırılmasını sağlar ve yayılmasını önler.

Keçi Sütü İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her gıda tüketiminde olduğu gibi aşırılık keçi sütünde de problemlere sebep olabilir ki bunlardan en bilineni kansızlıktır. Bu yüzden çok sık tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Eğer alerjik bir bünyeye sahipseniz ve ilk kez keçi sütü içecekseniz ya da kullanacaksanız öncesinde alerji testi yaptırmanız daha doğru olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ