Derin Dondurucu Buzdolabı Olarak Kullanılabilir mi?

Derin Dondurucu Buzdolabı Olarak Kullanılabilir mi?

Derin dondurucular buzdolaplarından farklı eşyalardır. Adından da rahatlıkla anlaşılacağı üzere tamamen dondurucu özelliğe sahiptirler. Buzdolabı olarak kullanmak, yiyeceklerinizi günlük saklama adına uygun olmayacaktır.

Derin Dondurucu Buzdolabı Olarak Kullanılabilir Mi?

Buzdolabı denince, oda sıcaklığında saklanmaması gereken, günlük tüketilecek olan gıdaların saklanması için kullanılan bir eşyadır diyebiliriz. Hatta çok eski zamanlarda buzdolabı yerine, yiyeceklerin bozulmasını önlemek için oyma taş ya da kayaların içerisinde saklanırmış yiyecekler. Yani meyvelerinizi, sebzelerinizi ya da diğer çiğ veya pişmiş gıdalarınızı tüketeceğiniz zamana kadar saklanmasını sağlıyor. Peki ya derin dondurucu?

Derin dondurucu ile buzdolabının arasındaki en temel fark dondurucu özelliğidir. Yani buzdolabında olduğu gibi günlük tüketilecek olan yiyecekleri saklamak için uygun değildir. Daha uzun süre sonra tüketilecek yiyecekleri saklamak için kullanılmaktadır. Örnek vermemiz gerekirse, mesela elinizde fazla miktarda et olduğunu düşünelim. Bu etlerin bir kısmını yakın zamanda kullanacaksınız fakat geri kalanını 6 ay sonra tüketmeyi planlıyorsunuz. Böyle bir durumda bu etleri dondurucuda saklamanız oldukça mantıklı olacaktır.

Eğer derin dondurucuyu günlük olarak kullanmak isterseniz, yiyecekleriniz kısa sürede donacağından çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya kaldıramazsınız. Bu yiyeceğinizin içinde bulunan besin değerlerinin kaybolmasına ve bakteri üretimine bağlı olarak bozulmasına sebep olacaktır. Bu yüzden dondurucuyu buzdolabı olarak kullanmak risklidir ama ikisini ayrı ayrı amaçlarında kullanmak, oldukça mantıklı olacaktır.

Derin Dondurucu İle Buzdolabı Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Derin dondurucu ile buzdolabı arasındaki en temel fark, yukarıda da bahsettiÄŸimiz gibi dondurucu özelliÄŸidir. Yani buzdolabının alt kısmını günlük tüketilecek yiyecekleri saklamak için kullanabilirsiniz fakat dondurucu daha uzun süre sonra tüketilecek gıdaları saklamak için kullanılmaktadır.
  • Derin dondurucu buzdolabı kadar geniÅŸ bir eÅŸya deÄŸildir. Yani buzdolabındaki gibi bir çok ürünü aynı anda almayacaktır ve her gıdayı saklamak için uygun bir eÅŸya da deÄŸildir.
  • Derin dondurucular buzdolabından çok daha fazla enerji harcamaktadır. Bunun en belirgin sebebi ise çok yüksek seviyede ÅŸoklama yapmasıdır.

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Derin dondurucu alırken öncelikle iyi bir araÅŸtırma yapmanız gerekmektedir. Yani büyüklüğü ne kadar olmalı ya da size ne kadar bir büyüklük yeterli olacak? gibi.
  • Derin dondurucuyu ne amaçla kullanacağınızı netleÅŸtirmeniz gerekmektedir. EÄŸer ev için alıyorsanız; evde kullanılacak modeller, iÅŸ yerinizde kullanacaksanız da daha geniÅŸ ve tasarruflu modeller bakabilirsiniz.
  • Derin dondurucular yukarıda da söylemiÅŸ olduÄŸumuz gibi yüksek seviyede ÅŸoklama yapmasından dolayı masrafı da bir hayli fazladır. Derin dondurucu alırken bu yüzden enerji tasarrufu yapan modellerin tercih edilmesi daha doÄŸru olacaktır.
  • Derin dondurucular hakkında buzdolaplarında olduÄŸu gibi bilgi sahibi olan çok fazla insan yoktur. Bu yüzden derin dondurucu seçmeden evvel her zaman iyi bir araÅŸtırma yapmanızı ve ona göre almanızı tavsiye ederiz.

Derin Dondurucu TemizliÄŸi

Derin dondurucu da görünüş ve parça olarak buzdolabına benzediği için aslında temizliğini de yine buzdolabını baz alarak yapmak doğru olacaktır. Her iki eşya da gıdaların saklanmasında kullanıldığı için temizliği de bir o kadar doğal bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. Yani bu yüzden dondurucunuzu sirke ya da karbonat ile temizlemenizi öneririz. Burada tek yapmanız gereken sirke – su ya da karbonat – su karışımı hazırlamak. Böylece gıdalarınıza da herhangi bir şekilde zarar vermeden buzdolabınızın temizliğini gerçekleştirmiş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ