Derin Dondurucu Kokusu Nasıl Giderilir?

Derin Dondurucu Kokusu Nasıl Giderilir?

Derin dondurucular buzdolabından sonra yapılmış en büyük icatlardan bir tanesi. Derin dondurucular sayesinde kışlık yiyecekler hazırlamak, meyveleri mevsimi dışında yemek artık mümkün. Peki tüm bu kolaylıkları sağlayan derin dondurucular nasıl temizlenir? Derin dondurucu kokusu nasıl giderilir?

Derin dondurucuyu düzenli aralıklarla temizler iseniz koku oluşumunun önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca derin dondurucular için özel olarak yapılmış farklı markalardaki derin dondurucu temizleyici kullanarak bakteri ve mantar üremesini önleyebilirsiniz.

Kokunun Kaynağını Doğru Belirleyin

Derin dondurucuda meydana gelen kokunun tespiti önemlidir. Hangi yiyeceğinizin bozulduğunu bulmak ve bunu dondurucudan çıkarmak çoğu zaman kokunun geçmesine sağlamaktadır.

Filtreyi Temizleyin

Çoğu buzdolabı ve derin dondurucuda havalandırmayı sağlayan filtreler bulunmaktadır. Bu filtreler belli aralıklarla güzelce temizlenmelidir. Filtrelerin düzenli olarak temizlenmediği durumlarda buzdolabı ya da derin dondurucu da koku oluşumu kaçınılmazdır. Bu sebeple sık sık filtrelerinizi temizleyiniz.

Doğal Koku Gidericiler Kullanın

Kokunun kaynağını belirleyip buzdolabınızdan uzaklaştırdınız sıra o bölgenin temizlenmesine ve kokunun tamamıyla yok edilmesine geldi .İşte bu durumda gönül rahatlığıyla elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Elma sirkesini direk kullanmayın bazı kişileri bu koku da rahatsız edebilir. Ancak elma sirkesini bir kap su içerine damlatarak kullanırsanız hem buzdolabındaki kokudan kurtulur hem de elma sirkesinin kokusunu almamış olursunuz.

Bu işlemi gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi gıda olarak kullanıldığı için hiçbir zarar teşkil etmez aksine elma sirkesi iyi bir dezenfektandır.

Bir Diğer Alternatif Kahve ve Pirinç

Elma sirkesiyle uğraşmak istemeyen daha kolaycı olan kişiler için kahve ve pirinç mükemmel bir çözüm. Kahve ve pirinç emici özelliği çok yüksek olan maddelerdir. Buzdolabı kabağının bir kısmına kahve ve pirinç koymanız yeterlidir. Buzdolabında oluşan kötü kokular kahve ve pirinç tarafından emilir aynı zamanda kahvenin hoş kokusu buzdolabına yayılır. Bu uygulamada belli aralıklarla kahve ve pirinci değiştirmeyi yerine tazesini koymayı unutmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ