Künefede Hangi Peynir Kullanılır?

Künefede Hangi Peynir Kullanılır?

Künefe yaparken tercih edilen peynir daha çok lor peyniridir. Bunun yanında farklı peynir türleri de tercih edilebilmektedir fakat bu tamamen kişiye bağlı olarak değişebilir.

Künefede Hangi Peynir Kullanılır?

Künefe için yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi genel olarak kullanılan peynir lor peyniridir. Fakat bunun yanında dil peyniri, köy peyniri, Hatay peyniri gibi peynirler de sıklıkla kullanılmaktadır. Söylediğimiz gibi kullanacağınız peynir sizin tercihinize bağlı olarak değişmektedir. Yalnızca kullanacağınız peynirin tuzlu olmaması önemlidir. Aşırı tuzlu olan peynirler, şerbet ile karışma esnasında künefenin tadında değişikliklere yol açabilmektedir.

Künefe peyniri hangi markette satılıyor başlıklı içeriğimize de buradan göz atabilirsiniz.

Künefe Peyniri Nereden Alınır?

Künefe için tercihinize göre seçtiğiniz köy peynirini, dil peynirini ya da Hatay peynirini pek çok süpermarketten(A101, ŞOK, Migros vs.) kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Künefe Yaparken Uygulanabilecek Püf Noktalar

  • Künefede peynirin önemi kadar şerbetin kıvamı da oldukça önemlidir. Bu yüzden şerbeti iyice kaynattığınızdan emin olmalısınız.
  • Künefeyi hazırlarken sıvı yağ yerine doğal tereyağı kullanmanız lezzeti açısından daha doğru olacaktır.
  • Seçeceğiniz peynirin tuzlu olmasından kaçınmalısınız. Eğer elinizde bulunan peynir tuzlu ise tuzunu azaltın ya da yeni bir peynir tercih edin. Aksi taktirde peynir üzerine şerbet döküldüğünde içeriğindeki tuz miktarında çok fazla değişiklik olmayacağı için aynı şekilde şerbetin de tatlı olması iki tadın da hissedilmesine neden olacaktır.
  • Künefeyi yaparken ısıyı tek bir taraftan vermek yerine çevirerek, her iki tarafında pişmesini sağlamalısınız. Böylece her alanı da pişmiş ve lezzetli olacaktır.
  • Künefe sıcakken şerbeti dökmeniz daha çabuk emilmesini sağlayacağından buna ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir. Ya künefe soğuk ama şerbet kaynar olmalı ya da şerbeti soğutmuş ama künefe sıcak. Aksi takdirde şerbet yeterince kadayıfı ıslatmayacaktır.
  • Şerbetin için birkaç damla limon damlatmanız, şerbetin daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.

Künefe Nasıl Saklanmalıdır?

Künefe çok dayanıklı bir tatlı gibi gözüküyor olsa da, içeriğindeki peynirden dolayı oda sıcaklığında açık bir şekilde uzun saatler beklememesi gerekmektedir. Künefenin şerbetini döktükten sonra bir süre oda sıcaklığında soğumasını bekleyebilirsiniz. Yani 10 dakika kadar. Daha sonrasında kapaklı bir kap içerisine almış olduğunuz künefeyi hava almadığına emin olduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Künefe şerbetli bir tatlı olduğundan dolayı direkt olarak buzdolabında muhafaza etmek tatlının şekerlenmesine sebep olabilecektir. Künefe gibi tatlılar da ise bu şekerlenmeyi gidermek oldukça zor, hatta imkansızdır. Bu yüzden hiç böyle bir şey yaşanmaması için buzdolabı kadar serin olmayan, orta dereceli bir alanda hava ve güneş ışığı almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.

NOT: Şerbetli tatlılarda hem şerbet hem de tatlının kendisi sıcak olursa o zaman tatlınız yumuşar ve hamur kıvamına gelir. Bu yüzden biraz önce de belirttiğimiz gibi kesinlikle birinden birinin soğuk olması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ