Dışkıda Et Parçası

Dışkıda Et Parçası

Dışkıda et parçasının meydana gelmesinin birden fazla sebebi olabilmektedir. Ancak bazı durumlarda dışkıyla birlikte atılan kan pıhtısı et parçası olarak algılanabilmektedir. Özellikle;

  • Kadınlarda adet döneminde oluşan pıhtılar sıklıkla dışkıda görülebilmekte ve et parçası olarak algılanmaktadır.
  • Hemoroid ve bağırsağının iç kısmında meydana gelen poliplerden kaynaklı kanamalar ve küçük kopmuş doku parçacıkları da dışkıda et parçası olarak gözlenebilmektedir.

Bu durumlar sıklıkla ciddi bir sorun olarak algılanmaktadır ve kişilerin telaşa kapılmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple meydana gelen et parçasının kaynağının bulunması için gerekli testler yapılmalı ve gerekli tedavi yöntemi izlenmelidir.

Tıpta IBS olarak kısaltılmış olan irritabl bağırsak sendromu dışkıda en sık et parçasının gözlendiği hastalıktır. Bu hastalığın dışında;

  • Ülseratif kolit rahatsızlığında kopan bağırsak mukozası kan ile birlikte sıkça dışkıyla atılır.
  • Gastrokolik fistül olarak tanımlanan hastalık bir tıkanıklıktan meydana gelmektedir. Bu hastalığı olan kişilerde tüketilen gıdalar direk olarak dışkıyla atılır. Özellikle et tükettiği durumlarda direk olarak dışkıda ete rastlanır.
  • Enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklar da sıklıkla dışkıda et parçası gözlenmesine sebep olmaktadır.

Dışkıda gözlenen et parçası bir haftayı geçen süredir devam ediyorsa mutlaka uzman bir hekime başvurarak gerekli tetkikleri yaptırınız.

Dışkıda Farklılık

Dışkının şekil, renk ve kıvamında değişim günlük alınan gıdalar ile değişebilmektedir. Ancak renginde meydana gelen ciddi açılma ya da siyah rengine kaçan dışkı ciddi bir problemin olduğunun göstergesidir.

  • Sulu, kokulu idrar ciddi bir enfeksiyon kaynağının olduğunun göstergesidir. Genellikle besin ve suların kirliliğinden kaynaklı dizanteri olabilmektedir.
  • Dışkının renginde meydana gelen değişimler safra hastalıklarının da belirtisi olabilmektedir. Safra tıkanıklıklarında ve karaciğer rahatsızlıklarında idrar rengi yeşil renkte olabilmektedir.
  • Tüm bunların dışında kronik olarak hastanın sürekli kullanması gereken ilaçlar da dışkıda renk değişimine sebep olabilmektedir.

Kişinin bu tarz durumlarda doktora başvurarak gerekli testler sonucunda dışkısında meydana gelen değişimin sebebini öğrenmeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ