Domates Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Domates Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Domates püresi ya da salçadan kaynaklı oluşan domates lekeleri ev hanımlarının kabusları arasında yer almaktadır. Domates lekesinin hızla yayılabiliyor olması ve zor bir şekilde lekenin yok ediliyor olması, domates lekesini ev hanımlarının kabusları arasına sokmuştur. Domates suyunun dökülmesi ya da domatesli ve salçalı yemeklerin suyunun dökülmesi ile halıda domates lekesi oluşabilmektedir.

Domates lekesinin halıdan çıkarılması için gerekli olan ve hızla uygulanması gereken adımlar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de halınıza zarar vermeden ve geride leke kalmadan oluşan domates lekesinden kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki adımları mutlaka uygulayınız, asla eksik işlem yapmayınız.

1-)Fazla Miktarı Alın

Dökülen ve halıda leke oluşturan her madde için öncelikli olarak yapılması gereken adımlardan biri fazla miktarın kağıt havlu ya da benzeri bir materyal ile alınmasıdır. Bu işlem domates lekesinin halıya derinlemesine işlemesini ve lekenin etrafa yayılmasını önlemektedir.

Bu işlemi yaparken lekenin etrafa daha fazla yayılmasını önlemek için muhakkak lekenin az yoğun olduğu bölümden çok yoğun olduğu bölüme doğru bir silme işlemi yapılmalıdır. Aski takdirde leke yoğun bölgelerden etrafa yayılım gösterir.

2-)Ağartıcı İçermeyen Deterjan Kullanın

Domates kendine özgün renginden dolayı rahatlıkla halıda leke oluşumuna sebep olabilmektedir. Bu sebeple temizleme esnasında muhakkak leke çıkarıcı kimyasal maddelerden yararlanmak gerekmektedir. Kullanılan leke çıkarıcı maddeler halının dokusuna zarar vermemelidir. Bu sebeple özellikle koyu renkli halılarda oluşan domates lekelerini çıkarmak için ağartıcı içermeyen kimyasal maddelerden yararlanılmalıdır.

Açık renkli halılarda oluşan lekeleri çıkarmak için ise ağartıcı içeren kimyasal maddelerden yararlanılabilmektedir. Bu durumda kullanılan ağartıcının miktarına muhakkak dikkat etmek gerekmektedir. Fazla miktarda kulanılması halının dokusuna zarar verebilmektedir. Su içerisinde seyreltilmiş bir şekilde kulanımı önerilmektedir.

3-)Doğal Sabun Kullanın

Doğal mineraller ve leke çıkarıcı doğal maddeler içeren sabunları kullanarak başta domates lekesi olmak üzere halıda bulunan lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Burada yapmanız gereken sabun ile oluşturduğunuz suyu bir bez yardımı ile kullanarak lekeli bölgeyi silmek.
Burada dikkat etmeniz gereken husus kullandığınız suyun sıcaklık miktarıdır. Asla çok sıcak ve kaynayan su kullanmayınız, bu lekenin daha kalıcı bir hale gelmesine sebep olur. Yaptığınız bütün leke çıkarma işlemlerinde kullandığınız özel bir durum söz konusu değilse ılık olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ