Mutfak Tezgahındaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Mutfak Tezgahındaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Kadınlar evlerinin bütün odalarına özen gösterseler de mutfak her kadın için daha özen gösterilmesi gereken bir odadır. Özellikle mutfağın temizliği ve düzeni oldukça önemlidir. Her gün özenle temizlenen mutfaklarda zamanla pas ve oksitlenmelerden kaynaklı sarı leke oluşumu gözlenebilir.

Bunun yanı sıra belli şekillerde oluşmuş yanıklar veya neden olduğunu fark edemediğiniz farklı sebeplerden dolayı mutfak tezgahlarında sararmalar meydana gelir. Hiç çıkmayacakmış gibi gözüken bu zorlu sarı lekeleri çıkarmak için uygulanabilecek basit birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri hayata geçirebilmek için ise limon suyu, tuz, su, sabun, meyve suyu ve oksalik asit gerekmektedir.

1-)Limon Suyu ve Tuz ile Temizleme

Oldukça kolay bulunabilen limon ve tuz gibi iki malzeme ile tezgahınızda oluşan sarı lekelerden kurtulabilirsiniz. Ancak limon asitli bir besin olduğu için dikkat etmelisiniz. Tezgahta fazla kaldığı takdirde tezgaha zarar verebilir.

Bunun yanı sıra tezgahınızın malzemesi de oldukça önemlidir. Gözükmeyen küçük bir bölümde denemeden uygulamayın. Bu yöntemi uygulayabilmek için öncelikle tüm tezgahı sabun ve su karışımından oluşan sıvı ile silin. Sabunlu tezgahı duruladıktan sonra bir limonun suyunu sıkın. Bu limon suyunun içine bir miktar tuz ilave ederek bir karışım elde edin. Elde ettiğiniz bu karışım ile sarı leke oluşan bölgeleri iyice ovalayın ve ardından durulayın. Tezgahınızın sarı lekelerden arınıp parladığını göreceksiniz.

2-)Meyve Suyu ile Temizleme

Mutfak tezgahlarında oluşan sarı lekeler için en etkili yöntemlerden biri de meyve suyudur. Her ne kadar kulağa ilginç gelse de oldukça iyi sonuçlar sağlamaktadır. Ancak bu noktada meyve suyunun marketten alınmış olması gerekmektedir. Meyve sularının içlerinde bulunan kimyasallar lekeleri çıkarmak için oldukça etkili. Meyve suyunu sarı lekelerin üzerine dökün ve birkaç dakika bekleyin. Bekledikten sonra tezgahınızı her zamanki gibi silin.

3-)Oksalik Asit ile Temizleme

Zorlu sarı lekeler için kökten çözüm olan bir yöntemdir. Bu yöntemi uyulamak için öncelikle tüm tezgahınızı sabunlu su ile silin ve durulayın. Ardından oksalik asiti sıcak su ile eritin. Bu şekilde hazırladığınız sıvı yardımı ile tezgahınızdaki sarı leke oluşan bölgeleri ovalayarak silin. Lekelerin kaybolduğunu gözlemlediğinizde tüm tezgahı tekrar sabunlu su ile silin. Ardından bol su ile iyice yıkayın ve kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ