Domates Sosu Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Domates Sosu Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Domates patlıcangiller ailesine ait olan tek yıllık bir bitkidir. Ana vatanı Güney Amerika ve Orta Amerika olan domates otsu bir bitki türüdür ve kırmızı yuvarlak meyvesi ile birlikte aynı adı sahiptir. Mutfaklarda sıklıkla kullanılan domates bitkisinin domates meyvesi neredeyse tüm yemeklerde ve salatalarda kullanılmaktadır. Yaz aylarında gelişimini tamamlayan domates meyvesini yılın diğer dönemlerinde de kullanabilmek için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır.

Bunları başlıca domates salçası yapmak ve domates sos yapmak olarak sayabiliriz. Genel olarak bu iki başlık altında toplanan domates kullanım yöntemlerinden domates sos yapma yöntemi kendi içinde çeşitlilikler göstermektedir. Bunlar menemenlik domates sos, yemeklik domates sos gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Hangi çeşit domates sosu kullanırsanız kullanın saklama koşulları oldukça önemlidir ve hepsi için aynı yöntemler uygulanabilir. Domates soslarını dondurucuda saklamak için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Domates Sosu Dondurucuda Nasıl Saklanır?

1-)Domateslerin Seçimi

Bu aşama her ne kadar sos hazırlanmasından önce dikkat edilmesi gereken bir nokta olsa da domates soslarının sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi içinde oldukça önemlidir. Mevsiminde taze olarak alınmış olan domatesler çok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Bu nedenle yaz aylarında alınarak hazırlanan domates soslar yıl boyunca besin değeri yüksek domatesler tüketmenize neden olarak çok daha sağlıklı beslenmenizi sağlamaktadır.

2-)Saklama Kabında Saklama

Hazırlamış olduğunuz domates sosları saklama kabı yöntemini kullanarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken tek nokta kullanacak olduğunuz saklama kaplarının malzemesidir. Cam saklama kapları kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü camlar eksi derecelerde genleşmeden dolayı öncelikle çatlar ve daha sonra da parçalanır. Kanserojen maddelerin oluşmaması adına da bu kapların plastik kaplar olmaması oldukça önemli bir noktadır.

Domates soslarını dondurucuda saklamak için en ideal saklama kapları silikon saklama kaplarıdır. Özellikle insan vücuduna uyumlu olan silikonlardan elde edilmiş olan silikon saklama kaplarını kullanmak gerekir. Bu kapları mümkün olduğunca tek kullanımlık boyutlarda tercih etmeye özen gösterin. Bu kapları olabildiğince çok doldurarak sosun hava ile temasını en aza indirgeyin. Böylece çok daha uzun süre rahatlıkla saklayabilirsiniz.

3-)Buzdolabı Poşetinde Saklama

Buzdolabı poşetinde saklama yöntemi oldukça pratik bir yöntemdir. Tam olarak istediğiniz miktarlarda saklama imkanı sunması ile birlikte aynı zamanda da dondurucuda yer kazanmanızı sağlayacaktır. Bunun için hazırlamış olduğunuz domates sosu tek kullanımlık olacak miktarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Daha sonra poşetlerin havasını iyice alarak ağızlarının sıkıca kapatılması gerekir.

NOT: Poşetlerin havasını almak için pipet kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ