Duvar Boyası Nasıl Kazınır?

Duvar Boyası Nasıl Kazınır?

Yaşam alanlarımızın pek çoğu bilindiği üzere duvarlar ile çevrili haldedir. Yaşadığımız evin iç ve dış cephesinden, açık havasında oturduğumuz bahçe duvarlarına kadar dört bir yanımız duvarlar ile örülüdür. Belki de bu yoğunluktan olsa gerek boyalar ile renklendirdiğimiz bu duvarlardan ve renklerinden de bir süre sonra sıkılıyoruz.

Güneşe ve etrafında gelişen olaylar sonucu lekelere maruz kalan duvar boyaları da zamanla görsel güzellikleri ile beraber özelliklerini de yitirmektedir. Özelliğini kaybeden duvarlar için yeni bir renk uygulamasından önce de bu duvarların mevcut renk ve kirlerinden kurtulması gerekmektedir. Bu sayede yeni yapılacak olan boyanın dayanma süresi ile beraber kalitesi de artacaktır.

1-)Kazıma Spatulası ile Kazıma Yöntemi

İnşaat malzemesi satan yerlerden ya da hırdavat dükkanlarından rahatlıkla bulunabilecek bir ürün olan kazıma spatulası ile duvarların eski boyaları ile beraber üzerinde bulunan leke ve çıkıntıları kolaylıkla kazınabilmektedir. Kazıma işlemi esnasında çıkan duvar artıkları ve tozdan dolayı maske takmak sağlık açısından önemlidir.

2-)Duvar Raspası ile Kazıma Yöntemi

Duvarı törpülememize yarayan bu alet, inşaat malzemesi satan yerler ile internet sitelerinden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Kolay tutumu ve geniş yüzeyi ile iş yükünü hafifleten bu araç ile duvarlarda bulunan istenmeyen boyalar ve gereksiz çıkıntıları törpüleyerek temizlemektedir. Ancak temizleme işlemi esnasından oluşan toz dumanına karşı sağlık ve temizlik açısında tedbirli olunması önerilir.

3-)Duvar Zımpara Makinesi ile Kazıma Yöntemi

Adından da anlaşılacağı gibi duvarı zımparalayarak temizleyebilen bu makine sayesinde istenmeyen pürüz ve boyalar kolaylıkla kazınabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ