Eldeki Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

Eldeki Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

Balık, içermiş olduğu zengin mineral ve omega3’den dolayı hemen hemen her yaş grubunun belli aralıklar ile tüketmesi gereken bir gıdadır. Balık pişirilme esnasında kötü koku yayabilir hatta bu koku kapalı alanda daha da katlanılmaz bir hal alabilir.

Balık pişirilmesinden önce çiğ halindeyken de kokabilir. Özellikle balıkları temizleme aşamasında ellere balığın çiğ kokusu sinebilir. Peki eldeki balık kokusu nasıl çıkar?

1-)Limon Kullanın

Limon, kendine has kokusu ve asidik yapısı ile ellerdeki balık kokusunu ve balıklardan kaynaklı kalan kirliliğin çıkarılmasını sağlamaktadır.

Burada yapmanız gereken balıklı ellerinizi ortadan ikiye kestiğiniz limon ile güzelce ovun. Bu şekilde ellerinizi bir süre bekletin ve ardından ılık su ile yıkayınız. Bu işlem sonrasında ellerinizde balık kokusundan eser kalmayacak.

2-)Kolonya Kullanın

Kolonya içermiş olduğu yoğun esanstan dolayı balık kokusunun giderilmesi için sık sık kullanılabilir. Balıklı ellerinizi ılık suda bol sabun ile yıkayınız. Ardından kalan kötü balık kokusunu gidermek için bol bol kolonya sürünüz.

Bu işlemi kolonya içeren kolonyalı mendiller ya da ıslak mendiller ile de yapabilirsiniz.

3-)Metal Kaşık

Metal kaşık balık kokusunun giderilmesinde etkili olan yöntemlerden bir tanesidir. Evet yanlış duymadınız bir metal kaşığı alınız ve balık kokan elleriniz üzerinde yavaşça gezdiriniz ardından su altında bir süre ellerinizi bekletiniz. Metal kaşık kötü kokuların gitmesini sağlamaktadır.

NOT: Elde balık kokusunu gidermek kadar bu kokunun oluşmasını önlemek de önem taşımaktadır. Balık temizlerken eldiven kullanırsanız ellerinize balık kokusunun sinmesini önlemiş olursunuz. Eldivenleri çıkardığınız gibi ellerinizi bol sabunlu su ile yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ