Ellerde Kızarma

Ellerde Kızarma

Ellerde kızarma, çeşitli çevresel ya da genetik faktörlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Tedavi için öncelikli olarak kızarıklığın kaynağı bulunmalı ve buna göre tedavi yöntemi seçilmelidir. Ellerde meydana gelen kızarıklıklar çevresel etmenlerden dolayı oluşuyorsa genellikle akut etkilidir. Etmenin ortadan kalkması ile kişi kısa süre içerisinde şikayetlerinden kurtulur. Uzun süreli ellerde meydana gelen kızarmalar ise kronik bir hal almıştır. Kronik bir hal alan el kızarmasının altında ciddi hastalıklar yer alıyor olabilir.

Ellerde Kızarıklık Nedenleri Nelerdir?

Çevresel Faktörler

Ellerde meydana gelen kızarmaların büyük çoğunluğu çevresel etmenlerden kaynaklıdır. Örneğin kişinin soğuk ile fazla teması, soğuk havada fazla kalması başlarda eller olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde kızarıklık oluşmasına sebep olmaktadır.

Sıcak su ile ellerin temas etmesi bir çeşit yanma olsa da ellerin kızarmasına sebep olabilir. Burada temas edilen sıcak suyun miktarı ve derecesi de önemlidir.

Kişinin kimyasal maddeler, ağartıcılar, aşındırıcılar ile direkt temas halinde olması ellerinde harabiyete, ellerinde kızarmalara ve iritasyonlara sebep olabilmektedir.

Alerjik Reaksiyonlar

Alerjik reaksiyonlar ellerde kızarmalara sebep olabilir. Özellikle direkt temas ile oluşan alerjik reaksiyonlarda alerji etmenine ellerle temas edildi ise yüksek ihtimalle ellerde kızarıklık ve iritasyon oluşmaktadır.

Kişi alerjik reaksiyonda öncelikli olarak alerjiye sebep olan etmen ile temasını kesmelidir. Bu işlemin ardından oluşan etkileri azaltmak amacıyla çeşitli ilaç grupları kullanılabilir.

Deri Hastalıkları

Çeşitli deri hastalıklarında ellerde kızarma, yaraların oluşumu, çatlamalar gözlenmektedir. Bu tür hastalıklar emfeksiyona bağlı gelişebileceği gibi çeşitli genetik faktörlere bağlı olarak kalıtsal olarak da baş gösterebilir. Tüm bu hastalıkların ayrımının yapılabilmesi için kişi mutlaka bir dermatologa gitmeli, gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ