Emziren Annede Boğaz Ağrısı

Emziren Annede Boğaz Ağrısı

Hamilelik döneminden sonraki zorlu dönemlerden olan emzirme döneminde, annede boğaz ağrısı veya soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar baş gösterebilmektedir. Bu evrede alınacak antibiyotikler, ilaçlar anne sütünü olumsuz yönden etkileyerek; anne sütünün azalmasına sebebiyet verebilir. Kullanılacak ilaçlar, anne sütünün azalmasına yol açarak bebeğin gelişimini dolaylı yoldan olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden emziren annede boğaz ağrısı şikayetini önlemek için daha doğal(bitkisel) yöntemlerle çözüm arayışına girilmektedir.

Halk arasında fazlaca görülen boğaz ağrısı sorunu daha çok soğuk algınlığı rahatsızlıklarının belirtisi veya sonucu olarak baş göstermektedir. Üst solunumun yolu enfeksiyonuna bağlı gelişen boğaz ağrısında korkulacak bir durum söz konusu değildir. Doğal yöntemlerle ağrının giderilmesi sağlanabilir.

Boğaz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

  • boğaz bölgesinde oluşabilen enfeksiyonel durum neticesinde boğaz ağrısı baş gösterebilir
  • soğuk algınlığı rahatsızlıklarına bağlı boğaz ağrısı gelişebilir
  • kulak yolu iltihabı
  • öksürme veya zorlanmaya bağlı ağrı oluşabilir
  • sigara içmek, solunum yollarını tahriş ederek ağrıya sebebiyet verebilir

Emzirme döneminde boğaz ağrısı sorunu genellikle antibiyotik ile tedavi edilmez. Ancak uzmanlar kulak yolu iltihabı gibi daha ciddi sağlık sorunları söz konusu olduğunda, antibiyotik ile tedavi yöntemine başvurabilmektedirler.

Boğaz Ağrısı İçin Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

  • bal ile birlikte karabiber karıştırılarak yenebilir. Ağrıyı dindiricidir.
  • toz zencefil ile bal iyice karıştırıldıktan sonra yenmeli.
  • gün içerisinde sıcak bitki çayları tüketilebilir(adaçayı gibi). Hatta bitki çayına hem tatlandırıcı hem de iki kat fayda sağlaması açısından bal ilave edilebilir.

Emziren annede boğaz ağrısı konusunda en doğru ve kesin karar ancak uzman doktor tarafından verilebilir. Hem annenin hem de bebeğin zarar görmeden doğru tedavisi için mutlaka uzman doktora başvurulması ve fikir alınması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ