Sivilce ve Alkol

Sivilce ve Alkol

Sosyal yaşamında alkol tüketen pek çok kişi, alkolün sivilceyi tetikleyici bir unsur olup olmadığını merak etmektedir. Cildin herhangi bir bölgesinde oluşabilen sivilcelerin altında yatan temel neden; ciltte yağ üretiminin fazla olması ve gözeneklerin ölü hücrelerle tıkanmasıdır. Cilt gözeneklerinde hapsolan bakteriler, hücreler kızarıklık ve şişlik oluşumuna sebebiyet verebilir. Yani ciltte sivilce oluşumu gerçekleşmiş olur.

Ciltteki gözeneklerde yer alan yağ bezleri, sebum adı verilen ve cilde kayganlık veren yağ üretimini gerçekleştirirler. Cilde kayganlık vermesinin yanı sıra cilt üzerinde koruyucu bir etkisi de söz konusudur. Bu yağ bezlerinin fazla sebum üretmesi ile birlikte ciltte yağ oluşumu artış gösterir. Özellikle ergenlik döneminde, hormonal değişimlere bağlı olarak ciltte daha fazla yağ üretilir. Cilt yağının artışı ise sivilce sorununu beraberinde getirir.

Alkol Sivilce Yapar mı?

Alkolün sağlığa zararları saymakla bitmez. Genellikle iç organlarda hasara yol açan alkolün, cildin erken yaşlanması dışında ciltte sivilce oluşumunu arttırma gibi zararı da söz konusudur. Kişinin estetik açıdan görünümünü olumsuz etkileyen sivilcelerin, alkol alımı ile ilgisi olup olmadığı merak konusudur.

İçeriğinde glikoz(basit şeker) bulunan alkol, ciltte sivilce oluşumunu tetikleyici etkenlerden biridir. Tek başına sivilce sorununu arttıran bir unsur olduğu gibi beraberinde tüketilen meze, fındık, fıstık gibi yiyeceklerle de sivilce oluşumu ihtimalini daha da arttırır. Alkol ile birlikte tüketilen mezeler, bol kalorili ve yağlıdır. Alkol ile birlikte bunların tüketilmesi, ciltte sivilce oluşmasını neredeyse kaçınılmaz kılmaktadır.

Hem vücut sağlığı hem de oluşabilecek sivilceleri önlemek adına alkolden uzak durmakta fayda vardır. Bağımlılık yapıcı bir etken olduğundan, çok nadir tüketmek veya hiç tüketmemek sağlık açısından faydalı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ