Göğsümde Baskı Hissediyorum

Göğsümde Baskı Hissediyorum

“Göğsümde baskı hissediyorum ve çoğu zaman bu durum rahat hareket edememe, düzgün bir şekilde nefes alamama neden oluyor” diyorsanız bu duruma sebebiyet veren hastalık etmeninin bulunması için bir sağlık kuruluşuna giderek gerekli tetkikleri yaptırmanızı öneririz.

Çoğu zaman göğüs bölgesinde oluşan baskı genel hatları ile var olan hastalık hakkında bilgi veriyor olabilir. Şikayetle ilgili derhal uzman bir hekime gidilmesi ve bir an önce doğru tetkik-tedaviye geçilmesi tavsiye edilir.

Göğüste baskı oluşumuna neden olan durumlar nelerdir?

Kalp Hastalıkları

Göğüste bir ağırlık varmış hissi oluşmasının en temel sebebi kalp ile ilgili oluşan patolojik ya da fizyolojik bir problemdir. Oluşan bu problemler kişinin göğüsünde ağrı oluşması ile genellikle başlar ve ileri evrelerde kişi bu baskıdan dolayı nefes almada dahi güçlük çeker.

Kaburga Problemleri

Kaburga kemiklerinde meydana gelen kırıklar ya da doğumdan kaynaklı oluşan bozukluklar kişinin göğsünde ağrı hissetmesine sebep olabilmektedir. Bu ağrı ve baskı özellikle kişi hareket ederken daha belirgin hale gelebilir.

Özellikle uzun boylu kişilerde gözlenen kaburga eğriliği de kişinin göğsünde bir baskı hissetmesine sebep olabilmektedir. Böyle bir durumda kişi en ufak bir temasta dahi ciddi şekilde ağrı ve acı duyabilir.

Ani Heyecan

Özellikle panik atak problemi bulunan kişilerde herhangi bir heyecan durumunda göğüste ciddi baskı ve ağrı hissedilebilir. Kişi çoğu zaman kalp krizi geçiriyormuş gibi aynı semptomları gösterir.

Bu durum kişinin sakinleşmesini takiben kısa süre içerisinde geçmektedir. Yani akut bir durumdur genellikle tedaviye gerek duyulmaz. Kişinin kendi kendine telkin vermesi en etkili tedavidir.

Meme Hastalıkları

Göğüste meydana gelen baskı daha çok meme dokunun olduğu bölümde hissediliyor ise bu durum ciddi bir belirti olabilir. Özellikle muayene esnasında ele sert bir kitlenin gelmesi kanser habercisi olabilir. Böyle bir durumda kişi hiç zaman kaybetmeden uzman bir hekime gitmeli, gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ