Etin Kanı Nasıl Temizlenir?

Etin Kanı Nasıl Temizlenir?

Etin üzerindeki kan, doğru bir şekilde temizlenmediğinde ve bu şekilde saklanmak istediğinde maalesef bozulmaya meyilli bir şekilde saklanmış ve tüketilmesi imkansız hale gelmiş olacaktır. Genelde taze etlerin kanlı olduğunu düşünürsek bu konu oldukça önemlidir.

Etin Kanı Nasıl Temizlenir?

Et bakteri üretmeye meyilli bir gıda olduğundan dolayı temizliği de oldukça önemlidir. Kanı temizlerken her zaman soğuk su kullanılmalıdır. Soğuk su ile yıkarken de dakikalarca yıkamak yerine, 10 dakika kadar suyun içerisinde bekletmek, temizlenmesi açısından daha doğru olacaktır.

Et mutfakta çok sık tercih ettiğimiz ve insan vücudu içinde içeriğinde bulunan besin değerlerinden dolayı tüketilmesi gereken bir gıdadır. Bu gıdanın tazeliğine, muhafaza şekline, tüketimine oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir.

Et Saklarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Eti saklarken dikkat edilmesi gereken ilk kural, mümkün olduğunca diğer besinlerden ayrı bir şekilde saklanması gerekmektedir. Eğer bu mümkün değil ise eti iyi bir şekilde korumanız gerekmektedir.
  • Eğer elinizde fazla miktarda et varsa, porsiyonlar halinde ayırarak saklamanız ve her poşetin üzerine ise dondurucuya koyduğunuz tarihi yazarak saklamanız sağlığınız açısından daha doğru olacaktır.
  • Etler dondurucuda bile saklanıyor olsa hava almaya başladığı zaman direkt olarak bozulacaktır. Bu yüzden hava almaması oldukça önemlidir.
  • Biraz öncede bahsetmiş olduğumuz gibi, et kesinlik kanlı bir şekilde muhafaza edilmemelidir. Kan etin bozulmasını ve bakteri üretmesine sebep olacaktır. Dikkat edilmediğinde bu şekilde bir tüketim maalesef gıda zehirlenmelerine kadar sebep olabilmektedir.

Etin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

1-)Kokusundan Anlayabilirsiniz

Etin ilk etapta bozulduğunu anlamanıza sebep olacak belirti kokusudur. Unutmamak gereken küçük bir ayrıntı da, et bozulmadığı sürece kokmamaktadır. Eti çözdürdükten sonra ya da kullanacağınız zaman kötü bir koku ile karşılaştıysanız, kesinlikle tüketmemeniz gerekmektedir.

2-)Görüntüsünden Anlayabilirsiniz

Taze etin görüntüsü kırmızıdır ve canlıdır. Bayatlamış ya da bozulmuş et ise aksine rengi soluk ve cansız bir görüntüye sahiptir. Kullanacağınız etin görüntüsünde böyle bir durum ile karşılaştıysanız, yine sağlığınız açısından tüketmeniz doğru olmayacaktır ve tehlikelidir. Bazı etlerde ise direkt olarak çürüme meydana geldiği için yine buradan da rahatlıkla bozulduğunu anlayabilirsiniz.

Buna ek olarak ise;
Aldığınız et taze de olmayabilir ve bunu ilk bakışta kokusundan ya da görüntüsünden anlayabilirsiniz. Bu yüzden her zaman güvendiğiniz ve alışveriş yaptığınız yerden etinizi almanızı öneririz. Eğer marketlerden alıyorsanız ise her zaman son kullanma tarihine bakarak alışveriş yapmanız ve son kullanma tarihi yakın olan ürünleri uzun süre muhafaza etmemenizi hatırlatmak isteriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ