Turşu Ekşi Olursa Ne Yapmalıyım?

Turşu Ekşi Olursa Ne Yapmalıyım?

Turşunun ekşi ya da tuzlu olması durumunda turşuyu birkaç yöntem kullanarak kurtarabilir ve olması gereken tada dönüştürebilirsiniz. Bunun için ise turşuyu kurduktan sonra sık sık kontrol etmelisiniz ki, erken bir şekilde fark edip müdahale etmeniz daha hızlı olsun.

Turşu Ekşi Olursa Ne Yapmalıyım?

Turşunun ekşi olması ya da tuzlu olması özellikle ilk kez turşu kuranlar için çok sık karşılaşılan bir durumdur diyebiliriz. Bu durumda yapılabilecekleri kısaca aşağıda anlattık. Siz de yazımızı okuyarak turşunuzun tadını düzeltebilirsiniz.

1-)Turşunuzun Suyunu Değiştirin

Turşunun ekşi olması ya da aşırı tuzlu olması durumlarında, eğer bu durum turşuyu tüketmeyi imkansız hale getiriyor ise, ilk yapmanız gereken turşunuzun suyunu değiştirmek olmalıdır. En baştan tekrar turşu kuruyormuş gibi değil de, turşu suyunun yarısını boşaltarak, yarına temiz su, tuz ve sirke ya da limon oranına göre bu malzemeleri de bir miktar ekleyerek ekşiliği sebzelerinize de zarar vermeden tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

2-)En Baştan Turşu Kurun

Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi fakat daha fazla zaman alan bu yöntemde ise turşunun suyunu tamamen dökerek, içindeki sebzeler ile en baştan tekrar turşu kurmanız gerekmektedir. Çoğu kişinin cesaret edemediği bu yöntem de yine oldukça dikkatli olmak da fayda vardır.

Bu yöntemde mümkün olduğunca öncelikle yeni ve temiz bir kavanoz içine sebzelerinizi yerleştirip çok fazla bekletmeden suyu içine dökmeniz gerektiğini hatırlatalım.

3-)Havuç ya da Lahana Doğrayın

Özellikle turşunun tuzlu olmasında kullanılan bu yöntemi de yine ekşi turşularınızın için kullanabilirsiniz. Yeni koyduğunuz sebzeler büyük oranda turşunun tadını hafifletecektir.

Turşu Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Turşu yaparken ilk dikkat edilmesi gereken şey sebzelerin tazeliğidir. Yani turşu kurmak için alacağınız sebzeler, diri ve taze olmalıdır. Yumuşamış ya da bir şekilde bozulmaya başlamış ürünler daha çabuk kendini bırakacaktır ve turşunuz da sertlikten uzaklaşacaktır.
  • Turşunuzun içine limon mu yoksa sirke mi koymanız gerektiği tamamen size kalmış. Fakat aşırı miktarda koymanız durumunda turşu çok ekşi olabileceğinden, mümkün olduğunca belli bir tarife göre hareket etmenizi öneririz. Aynı şekilde tuzun az olması da sebzelerin erimesine sebep olmaktadır. Bu yüzden koyacağınız malzemelerin oranlarını iyi ayarlamanız gerekmektedir.
  • Turşunuzu yapmadan evvel sebzelerinizin iyi bir şekilde yıkanması gerektiğini unutmamalısınız. Yine turşuyu kurarken kullanacağınız suyun da içme suyu olması gerekmektedir. Beklemek ile meydana gelen bir gıda olduğu için çeşme suyu ile yapılan turşular hem sağlığı etkileyebilmektedir hem de turşunuzun lezzetini bozabilmektedir.
  • Turşu için kullanacağınız bidon ya da kavanozunun temiz olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bu tür ürünlerin temizliğini ise mümkün olduğunca kimyasal maddeler kullanarak yapmamaya da özen göstermelisiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ