Sucuğun Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Sucuğun Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Sucuk hemen hemen her öğün bıkmadan tüketebileceğimiz bir gıdadır. Gerek sucuklu tost, gerek sucuklu yumurta gerekse sucuklu kuru fasulye sucuğu sıkça kullanma sebeplerimizdir.

Sucuk bir şarküteri ürünüdür, bu sebeple son kullanma talimatlarına uyulması gerekmektedir. Diğer şarküteri ürünleri gibi kolayca bozulabilir ve bozuk sucuğun tüketimi ciddi gıda zehirlenmesine sebep olabilir. Bu sebeple sucuğun tüketimi esnasında bozulup bozulmadığına dikkat etmek gerekir. İşte sucuğun bozulduğunu anlamak için birkaç püf nokta;

1-) Kullanma talimatlarına dikkat edin

Kaliteli ve sağlık şartlarına uygun olarak hazırlanan sucukların hepsinin üzerinde üretim tarihi ve son kullanma tarihi yer almaktadır.Aldığınız sucuğu son kullanma tarihine dikkat ederek kullanınız ve bu esnada saklama koşullarına da dikkat ediniz.

Sıcak havalarda özellikle bir et ürünü olduğu için kolayca bozulabilir ya da kurtlanabilir. Bu sebeple aşırı sıcak havalarda sucuk buzdolabında bir beze sarılarak saklanmalıdır. Ayrıca aşırı nemli yerde tutulması da sucuğun son kullanma tarihinden daha önce bir tarihte bozulmasına sebep olur.

2-) Görüntüsüne dikkat edin

Sucuğun belli bir rengi vardır. Bu renkte meydana gelen değişimler sucuğun bozulduğunun göstergesi olabilir. Bu sebeple sucuğun görünümüne yemeden önce muhakkak dikkat edin.

Özellikle beyazlaşmalar ve yeşilimtırak renk oluşumu var ise bu durumda sucuğu tüketmekten kaçınınız.

3-) Kokusuna ve tadına dikkat edin

Sucuğun kendine özel bir konusu ve tadı bulunmaktadır. Bu koku ve tat içerisine konulan baharatlardan kaynaklanmaktadır. Eğer sucuğun kokusu ve tadında bir değişim meydana gelir ise bu durum sucuğun bozulduğunun göstergesi olabilir. Bu sebeple kesinlikle bozuk tatlı ve kokulu sucuklar kullanılmamalıdır.

Özellikle sucukta oluşan ekşi tat etin bozulduğunun göstergesidir. Böyle bir durumdaki sucuk kesinlikle tüketilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ