Etli Nohut Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Etli Nohut Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Etli nohut, etsiz nohut yemeğine kıyasla 10 dakika daha fazla pişirmek gerekmektedir. Düdüklü tencere yemeğin süresini her ne kadar kısıyor olsa da nohutları 1 gece öncesinden ıslatmış olmak da süreyi oldukça kısaltmaktadır.

Etli Nohut Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Etli nohut yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi düdüklü tencere ile pişirildiği zaman yaklaşık olarak 35-40 dakika gibi bir sürede pişirilmektedir. Normal nohut yemeği ile kıyaslandığında pişirme süresi 5 ya da 10 dakika arasında değişebilmektedir. Et de her ne kadar çabuk pişiyor gibi gözükse de asıl kıvamına ulaşması en az nohut kadar sürebilmektedir.

Nohut yaparken kullanılan etin tazeliği kadar nohut tazeliği de oldukça önemlidir. Aynı zamanda her ne kadar düdüklü tencerede pişiyor olsa da, bir gece öncesinde ıslatılmamış nohut size biraz önce söylemiş olduğumuz sürenin üzerine çıkabiliyor. Bu yüzden hem nohutun erken pişmesi hem de gazının alınması açısından 1 gece öncesinde nohutun ıslatılması önemli bir ayrıntıdır.

Nohut Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Nohut alırken her zaman son kullanma tarihine bakarak almalısınız. Son kullanma tarihi yaklaşmış ya da son kullanma tarihi geçmiş nohutu pişirmek hem sağlığınıza zarar verebileceği gibi hem de yemeğin olması gereken lezzette olmasını engeller.
  • Yine nohutta olduğu gibi alacağınız etinde tazeliği oldukça önemlidir. Bildiğiniz yerden almaya ve etin taze olduğuna bilhassa özen göstermeniz gerekmektedir. Aynı şekilde her et ile nohutlu yemek güzel olmayabilir. Bu yüzden alacağınız et yağsız kuşbaşı olmalı ve küp şeklinde doğranmalıdır.
  • Nohutu pişirmeden önce muhakkak 1 gece öncesinde ıslatmış olmanız gerekmektedir. Nohut dahil tüm bakliyatlar içerisinde gaz bulundurmaktadır. Eğer ıslatılmadan pişirilirse bu gaz kişide şişkinlik hissi oluşturabilir. Bu yüzden ıslatmanız oldukça doğru olacaktır. Hem nohutu ıslattıktan sonra pişirmek, pişme süresini de oldukça kısacaktır.
  • Düdüklü tencerenin altını kapattıktan sonra eğer nohut çok fazla suyunu çekmiş ise, içerisine bir miktar sıcak su ekleyerek normal ateşte 5 dakika daha pişirebilirsiniz.

Etli Nohut Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Nohut yemeğinin içerisinde et bulunduğu için kesinlikle oda sıcaklığında bekletilmemesi gerektiğini öncelikle belirtelim. Piştikten sonra bir süre soğumasını bekleyip, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Fakat burada yine önemli olan bir diğer konu, nohutun bulunduğu tencere ya da kap her neyse kesinlikle açık bir şekilde buzdolabına koymamalısınız.

Et bozulmaya oldukça yatkın bir gıdadır. Yine etli yemekler için de aynı şeyi kolaylıkla söyleyebiliriz. Bu yüzden buzdolabınızda hava ile teması kesilmiş bir şekilde muhafaza ettiğiniz nohutu, mümkün olduğunca sık bir şekilde buzdolabından çıkartıp ısıtmamalısınız. Nohutu yeneceği miktarda başka bir kaba alıp bu şekilde ısıtmalısınız. Çok sık ısıtılıp buzdolabına konan yemekler normale nazaran daha çabuk bir şekilde bozulabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ