Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanır?

Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanır?

İçinde bulunduğumuz yılın son günü akşamı kurulan yılbaşı masası belki de yılın özel ve en çok özenilen sofrasıdır. Umutla beklediğimiz yeni yıla girerken her şeyin çok güzel olmasını isteriz. Bunun için yılbaşı sofrası da oldukça önemli bir yere sahip olur. Gerek ailenizle küçük bir kutlama gerek dostlarınızla birlikte kalabalık bir kutlama ile yeni yıla girin. Yılbaşı sofrasında kaç kişi olduğunun hiç bir önemi yoktur. Yılbaşı masası büyük bir özen istemektedir. Ancak bu özeni göstermek için masraf yapmanıza gerek yoktur. Evinizde bulunan malzemeler ile özenli bir sofra hazırlayarak yeni yıl coşkunuza destek olan bir masa hazırlayabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek harika bir yılbaşı masası hazırlayabilirsiniz.

Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanır?

1-)Masa Örtüsü

Masa hazırlarken her zaman için ilk yapılması gereken işlem günün anlam ve önemine uygun bir masa örtüsü seçilmesidir. Yılbaşı renkleri olarak zihinlerde yer edinmiş olan renkler kullanmak masanızı daha keyifli bir hale getirecektir. Bu nedenle yılbaşı masası hazırlarken öncelikli olarak kırmızı, çam yeşili, dore, lame ya da kar beyazı gibi yılbaşını çağrıştıran renklerde düz bir örtü kullanabilirsiniz. Desenli örtü tercih etmek istiyorsanız da bu örtünün yılbaşı ağaçlı, noel babalı ya da geyikli gibi yılbaşı temalı desenlerden oluşmasına özen gösterin.

2-)Yemek Takımı

Uygun bir masa örtüsü tercih ettikten sonra sıra yemek takımı seçmeye gelmektedir. Yılbaşı masası hazırlarken yemek takımı konusunda dikakt edilmesi gereken en önemli nokta masada bütünlük olmasıdır. Bunun için kullandığınız tüm tabaklar aynı takıma ait olmalı. Aynı şekilde çatal bıçak takımı, bardak takımı da kendi içlerinde aynı takımın bir parçası olmalıdır. Böylece sofrada harika bir uyum yakalanır ve çok daha keyifli bir sofra hazırlanmış olur.

Yemek takımınızın meze tabakları yetersiz ise eğer borcam gibi cam kaplar tercih edebilirsiniz. Böylece bütünlük bozulmamış olacaktır. Yeterli meze tabağı olmaması durumunda bir diğer seçenek olarak yılbaşı temalı tabaklarınız varsa bu tabakları da kullanabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken nokta hepsinin birbiri ile uyum içerisinde olması gerektiğidir.

3-)Süslemeler

Yılbaşı masasını yılbaşı masası yapan en can alıcı nokta masanın süslemeleridir. Buradaki tercih tamamen sizin zevkinize kalmış bir durumdur. Masa süslemeleri için mutlaka uygun renklerde küçük mumlar ya da şamdan üzerinde ince uzun mumlar kullanmanız gerekir. Eğer evinizde yılbaşı temalı masanıza uygun büyüklükte bir çiçek bulunuyorsa, bu çiçeği de masaya koyarak masanın şıklığını arttırabilirsiniz.

NOT: Misafirlerinizin gece boyunca daha rahat etmesi için kapıya en yakın olan sandalyeyi kendiniz için ayırmayı unutmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ