Evde Klima Temizliği Nasıl Yapılır?

Evde Klima Temizliği Nasıl Yapılır?

Yaz aylarının son yıllarda daha sıcak ve bunaltıcı geçmesiyle birlikte evlerde klima kullananların sayısında büyük bir artış olmuştur. Klima yazları serinletici özelliğinden dolayı, kışları ise sıcak hava sağlamasından dolayı sıkça tercih edilmektedir.

Bu pratik ve son yıllarda gittikçe popüler hal alan aletin düzenli olarak çalışabilmesi için bakımının ve temizliğinin düzenli ve doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Klimanın temizliğine servis çağırıp çok para vermek istemiyorsanız, evde dikkatli bir şekilde aşağıdaki adımları takip ederek siz de klimanızı temizleyebilirsiniz.

1-)Filtreyi Çıkarın

Klima kullanan kişilerin en büyük şikayeti klimanın belli bir süre sonra koku yapmasıdır. Bu çok doğal bir durumdur ve klimanın çalıştığının göstergesidir. Klimalar içerisinde havayı süzen filtreler bulunmaktadır. Bu filtreler hava içerisindeki toz ve kirleri tutar ve belli bir süre sonra bu toz ve kirin filtrelerde birikmesi ile bu kötü kokular oluşur.

Klimaların temizlenmesindeki en önemli husus filtrelerin temizlenmesidir. Filtreleri temizlemek için öncelikli olarak filtreleri klimanın içerisinden çıkarınız. Burada klimanın kullanım kılavuzuna bakarak filtreyi çıkarın. Aksi takdirde klimanın içine zarar verebilirsiniz.

2-)Filtreyi Güzelce Yıkayın

Filtrenin güzel bir şekilde yıkanması kir ve tozdan arındırılması çok önemlidir. Burada kesinlikle sıcak su kullanmayınız. Filtreleri soğuk su ile yıkayınız.

Bir başka dikkat edilmesi gereken husus ise filtreleri yıkarken deterjan kullanmayınız. Klima filtreleri için özel kullanılan bir kimyasal var ise onu kullanabilirsiniz. Aksi halde soğuk su altında yıkamanız yeterli olacaktır.

3-)Elektrikli Süpürge Kullanın

Klimanın filtresini çıkardıktan sonra arkada kalan boşluğu elektrik süpürgesi ile güzel bir şekilde süpürebilirsiniz. Bu sayede klimanın içerisindeki tozlardan da kurtulmuş olursunuz.

NOT: Klimanın filtresini güneş ışığında kurumaya bırakın. Filtre kurumadan kesinlikle klimaya takmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ