Fındık Nasıl Saklanır?

Fındık Nasıl Saklanır?

Fındığın hayat bulduğu iklim, yağışlı iklime sahip olan yerler olduğu için fındık birçok yerde yetişmektedir. Bunun için fındık üretiminin en çok yapıldığı ülkeler arasında ilk sıralarda Çin, Şili, İran, Avustralya ve Fransa gelmektedir. Ancak her ne kadar bu ülkelerde ciddi miktarlarda fındık üretimi sağlansa da birçok ülkede de daha az miktarlarda fındık üretimi sağlanmaktadır.

Fındık oldukça faydalı olan bir kuruyemiştir. Bu nedenle de tüketimi oldukça önemli olan bir besindir. Yüksek enerji deposu olmasından dolayı da fındığın yararları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Ancak fındığın başlıca faydalarını saymak gerekirse ilk sıralarda içerdiği omega 3 sayesinde kalp ve damar sağlığını düzelemesi, içerdiği yüksek E vitamini oranı sayesinde cildin tazeliğini ve dinçliği korumaya destek olduğu, çeşitli karışımlar ile birlikte kullanılması halinde saç sağlığı içinde oldukça etkili bir sonuç sağlaması, içerdiği E vitamini ve manganez miktarının yüksek olması da çeşitli kanser türlerine karşı kuvvetli bir kalkan görev üstlenmesini sağlamaktadır.

Bunların yanı sıra kemik sağlığını, sindirim sistemini, sinir sistemini ve bağışıklık sistemini de koruyucu etkileri bulunmaktadır. Ancak fındığın bu faydalarından yararlanabilmek için her gün düzenli olarak fındık tüketmek gerekmektedir. 1 avuç ya da 1 bardak miktarını geçmeyecek şekilde günlük fındık tüketimi insan sağlığı için oldukça faydalı olmaktadır. Bu kadar önemli olan bir besin türünün saklanması ise en önemli konulardan biridir. Fındığı saklamak için ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta saklamak istediğiniz süreleridir.

Fındık Nasıl Muhafaza Edilir?

1)0-6 Ay Saklama

Fındıkların en kısa saklanma süreleri 6 aya kadardır. Bu nedenle en kolay yöntem bu yöntem olmaktadır. 6 aya kadar saklamak istediğiniz fındıkları pamuklu bir bez torba içerisinde havadar bir ortama asarak muhafaza edebilirsiniz. Ancak bu noktada fındıkların kabuklu olması gerekir. Eğer iç fındık saklamak istiyorsanız iç fındıklarınızı buzdolabı poşeti ya da kavanoz gibi kaplara koyarak saklamanız gerekir.

Paketlemiş olduğunuz bu iç fındıkları ise serin doğrudan ışığa maruz kalmayacak bir ortamda saklamanız gerekmektedir. Bu şekilde saklamış olduğunuz fındıklar 6 ayı geçtikten sonra kararmaya başlayarak 10 ay sonrasında lezzetini kaybeder. Bu nedenle altı ay içerisinde tüketilmelidir.

2)18 Aya Kadar Saklama

Fındıkların ikinci olarak en kısa süre saklanabilme süreleri 18 aya kadardır. Bu yöntemi uygulamak için vakumlama işleminin yapılması gerekir. Bu nedenle öncelikle öncelikle fındıkların kırılarak iç fındık haline getirilmeleri gerekmektedir. Hazırlanan iç fındıklar vakumlu ambalajlara koyularak 18 aya kadar saklanabilir.

3)2 Yıla Kadar Saklama

Kabuklu fındıkları 2 yıla kadar saklamak mümkündür. Üstelik bu en kolay yöntemdir. Bunun için yapılması gereken tek şey kabuklu fındıkların bir file bez ya da pamuklu bezden bir torbanın içine koyularak ışık görmeyen serin bir ortamda saklanmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ