Yağlı Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

Yağlı Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

Yağlı duvar kağıdı sökmek oldukça zahmetli bir işlemdir. Bu yüzden çoğu kişi hiç bu zahmete girmeden evine bir usta çağırarak hem duvar kağıdının sökülmesini hem de duvarının boyanmasını sağlıyor. Biz de bu işlemi kendisi yapmak isteyenler hem de çok da masrafa girmek istemeyenler için, aşağıda detaylarını anlattığımız bir yazı yazdık. Umarız size yardımcı olabiliriz. 😊

Yağlı Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

Duvarları en az 2 yılda bir boyatmak gerektiği için, bununla ilgilenmek istemeyen veya görsel olarak daha şık gözüktüğünü düşündüğünden birçok kişi duvarına duvar kağıdı kaplatır. Gerçekten de şık olduğu gerçeğine değinmeden geçemeyiz fakat iş bu kağıtları sökmeye geldiğinde eğer bu konuda acemiliğiniz de varsa oldukça yorucu olabiliyor. Aslında bunu kendi başınıza yapmadan evvel bir bilenden yardım almak en iyisi olacaktır ama biz de bildiklerimizi sizinle paylaşalım istedik. 😊

Duvar kağıtlarını sökmek için kullanılan sökücü bir madde bulunmaktadır. Bu malzemeyi büyük yapı marketlerinde rahatlıkla bulabilir ve temin edebilirsiniz. Bu sökücüyü ılık su ile biraz sulandırmanız gerekiyor ve bu karışımla, bir sünger yardımıyla duvar kağıtlarının üzerini silmelisiniz. Dilerseniz sünger yerine fırça da kullanabilirsiniz. Bu şekilde bir süre duvar kağıdının karışımı emmesini bekleyin ve daha sonrasında duvar kağıdının bazı yerlerine kesik açın. Bu kesiklerden kağıdı rahatlıkla çekebilir ve çıkarabilirsiniz. Ama bazı kısımlar maalesef kalacak veya artıkları tam anlamıyla çıkaramayabilirsiniz fakat bu durumda da zımpara kullanarak duvarı tamamen temizleyebilirsiniz.

Duvar Kağıdı Sökerken Ne Gibi Hazırlıklar Yapmalıyız?

Yukarıda size duvar kağıdını nasıl sökebileceğinizden kabaca bahsettik şimdi de öncesinde ne gibi hazırlıklar yapmanız gerektiğini anlatalım. Öncelikle odanızda belli bir işlem yapacağınızdan eşyalarınızı sizin rahat hareket etmenizi sağlayacak şekilde toparlamalısınız. Duvar kağıdı deyip geçmeyin, parçaları evi çabuk dağıtabiliyor ve sonrasında yapılacak temizlik yorucu olabiliyor o yüzden yere muhakkak muşamba veya gazete sermenizi öneriyoruz böylece yere saçılan sıva, kağıt, tutkal parçalarını çok daha hızlı bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Kullanacağınız sökücü ve su karışımı etrafa ve üzerinize sıçrayabileceğinden de yine çevredeki eşyaların üzerini naylonla kapatmalı ve sizde üzerinize rahat hareket edebileceğiniz eski kıyafetler giymelisiniz. Duvarların her alanına rahatlıkla ulaşabilmeniz için ise kolay taşınabilir bir merdiven kullanmanız sizin işinizi epey kolaylaştıracaktır. Böylece boyunuzun ulaşamadığı yerlere, merdiven kullanarak daha rahat ulaşmış olursunuz.

NOT: Bu işlemleri yaparken prizleri bant ile kapatmanızı ve işlem bitene kadar elektriği tamamen kesmenizi öneriyoruz.

Duvar Kağıdı Yapıştırıcısının Artıkları Nasıl Çıkar?

Yapıştırıcı lekelerini çıkarmak oldukça meziyetli bir işlem olduğundan aslında iyice araştırdıktan sonra bu işe girişmenizi öneriyoruz. Keza bedensel olarak yorduğu ve çok enerji istediği için, birkaç yanlış deneme sizi epey üzebilir. 😊

Yapıştırıcı lekelerini çıkarırken ilk izlemeniz gereken yol bu lekeyi yumuşatmak. Bu yüzden deterjanlı su hazırlayıp bu bölgeleri silerek lekenin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Yumuşayan yapıştırıcı artıklarını duvara zarar vermeyecek şekilde, bir spatula yardımıyla hafifçe kazıyarak çıkarmaya çalışın. Kazıma işleminde keskin aletler kullanmaktan kaçınmalısınız, keza kullanma durumunda duvar üzerinde kalıcı hasara neden olabilirsiniz.

Yapıştırıcıları temizlerken uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise yukarıda da bahsetmiş olduğumuz zımpara yöntemidir. Direkt zımpara ile sertleşmiş yapıştırıcı lekelerini temizlemek zor olacağından, yine bu lekeleri öncesinde sabunlu su ile ıslatmanız daha doğru olacaktır. Islanan lekeleri zımpara yardımıyla dikkatlice zımparalayarak, lekeleri tamamen temizlemeniz mümkündür ama bu iki işlemi kıyaslamak gerekirse, zımpara işlemi biraz daha yorucu ve kuvvet isteyen bir işlemdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ