Fırın Temizlemenin Püf Noktaları

Fırın Temizlemenin Püf Noktaları

Fırında yemek yapmak hem leziz ve gösterişli bir yemek hazırlamak için hem de pratik bir hazırlanış yöntemi kullanmak için ev hanımları tarafından sık sık tercih edilen bir yöntem olmaktadır. Hemen hemen bütün yemekler fırında yapılabilir ya da modifiye edilerek daha leziz bir tat elde edilebilir.

Fırında yemek yapmak daha az uğraş vericidir. Kişi yemeğin pişme süresinde başka işleriyle uğraşabilir. Tek yapması gereken yemeğin pişmesi sonrasında fırında kalan yemek lekelerinin temizlenmesidir.

Fırının temizlenmesi büyük önem taşımaktadır. Aksi halde fırında pişen yemeklerin kokuları birbirine karışır ve diğer yemekten kalan kalıntılar yanarak kötü tat ve kokuların oluşmasına sebep olur. Bu nedenle fırınlar düzenli olarak temizlenmelidir.

Fırınların temizlenmesi için uygulanması gereken püf noktalar aşağıda belirli başlıklar altında anlatılmaktadır. Fırınlarınızı temizlerken bu püf noktaları dikkate alarak temizlik yaparsanız daha etkili ve güzel bir temizlik yapmış olursunuz.

1-)Yağ Sökücü

Fırının en çok kirlenmesinin nedenlerinden biri yemeğin pişmesi esnasında sıçrayan yağ lekeleridir. Bu yağ lekeleri hem fırının yağlanmasına sebep olur, hem diğer yemekler esnasında yanarak yemeğin kötü kokmasına sebep olur hem de fırının ömrünü kısaltmaktadır.

Bu durumu önlemek için düzenli aralıklar ile fırının yağ çözücü kimyasallar ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem esnasında kimyasal maddeler kullanıldığı için işlem sonrasında fırın birkaç sefer temiz bir bez ile silinerek kimyasallar uzaklaştırılmalıdır.

Aynı zamanda fırın bir kez içerisinde yemek yokken çalıştırılmalı içerisindeki kimyasal kalıntılar yanarak uzaklaştırılmalıdır.

2-)Sirkeli Su Kullanın

Sirke, ev hanımlarını tarafından temizlik işlerinde çok sık kullanılan bir maddedir. Gıda olarak da evlerde sık sık kullanılması hemen el altında bulunan, kolay temin edilen bir madde olmasını sağlamaktadır.

Sirkeli su ile silme işleminin ardından mutlaka fırın duru su ile de temizlenmelidir. Bu temizleme sirkenin kötü kokusunun uzaklaştırılması için yapılmaktadır. Bu işlemin etkisinin arttırılması için aynı zamanda fırın kapağı açık tutularak bir süre havalandırılması sağlanmalıdır.

3-)Limon ve Karbonat Kullanın

Karbonat ve limon ikilisi birlikte kullanıldığında yağ çözücü etkisi yüksek olan doğal bir karışımdır. Limonun üzerine bol miktarda karbonat dökerek fırının yağlı ve pis kısımlarını temizleyiniz.

Bu işlem doğal bir yöntem olmasından dolayı daha güvenilir ve sağlıklıdır. Özellikle kimyasal maddeler ile temizlik yapılmasından önce mutlaka doğal yöntemler tercih edilmelidir. Kimyasal metodlar sağlığınızı tehlikeye atabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ